A sushi rizst alaposan öblítsd át hideg vízben, majd tedd fel főzni 250 ml vízben. Főzd közepes lángon, amíg a víz el nem párolog, és a rizs megpuhul.
A rizst mindig öblítsd át, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, ami segít a textúra javításában.
Amikor a rizs elkészült, öntsd rá a rizsecetet, a cukrot és a sót, majd jól keverd el. Hagyd a rizst lehűlni szobahőmérsékletűre.
A rizsecet segít az ízesítésben, és hagyományos sushi rizst készít belőle. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl erőteljesen, hogy a rizsszemek ne törjenek össze.
A friss angolnát szeleteld vékony darabokra. Ha szükséges, az angolna filézéséhez kérj segítséget szakértőtől.
A friss angolna a legjobb választás ehhez az ételhez, mivel az íze élesebb és gazdagabb, mint a fagyasztott.
A kész rizsből formázz kis gombócokat a tenyeredben, és finoman formázd őket oválisra, hogy a nigiri forma létrejöjjön.
A rizs nem lehet túl meleg, mert akkor könnyen összetapadhat, és nem tudod szépen formázni.
Minden rizsgombócra helyezz egy szelet angolnát, és ha szeretnéd, locsold meg egy kevés szójaszószszal.
A szójaszósz segít kiemelni az angolna ízét, de ügyelj arra, hogy ne tedd túl sósá, mert az elnyomhatja a friss angolna ízét.
Szórj a tetejére egy kevés szezámmagot, és tálald a nigirit friss sushi szójaszósz mellett.
A szezámmag a textúra mellett finom, pörkölt ízt ad, és szépen díszíti a nigirit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.