Nigiri angolnával, finom rizs és friss angolna szeletelve

Nigiri angolnával

A nigiri sushi egy klasszikus japán étel, amely az egyszerűségében rejlik. Az angolna szeletek gazdag, enyhén édes íze tökéletesen illik a finoman ízesített sushi rizshez. A nigiri angolnával a japán étkezés elmaradhatatlan része, és különleges alkalmakra ideális választás. A sushi rizs és az angolna kombinációja finom egyensúlyt teremt, amely minden falatban kiemelkedik, és a szójaszósz és szezámmag egyedi ízeket ad hozzá.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sushi rizs
250 ml Víz
2 ek. Rizsecet
1 tk. Cukor
0.5 tk.
200 g Angolna filé
2 ek. Sushi szójaszósz
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst alaposan öblítsd át hideg vízben, majd tedd fel főzni 250 ml vízben. Főzd közepes lángon, amíg a víz el nem párolog, és a rizs megpuhul.

    A rizst mindig öblítsd át, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, ami segít a textúra javításában.

    2

    Amikor a rizs elkészült, öntsd rá a rizsecetet, a cukrot és a sót, majd jól keverd el. Hagyd a rizst lehűlni szobahőmérsékletűre.

    A rizsecet segít az ízesítésben, és hagyományos sushi rizst készít belőle. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl erőteljesen, hogy a rizsszemek ne törjenek össze.

    3

    A friss angolnát szeleteld vékony darabokra. Ha szükséges, az angolna filézéséhez kérj segítséget szakértőtől.

    A friss angolna a legjobb választás ehhez az ételhez, mivel az íze élesebb és gazdagabb, mint a fagyasztott.

    4

    A kész rizsből formázz kis gombócokat a tenyeredben, és finoman formázd őket oválisra, hogy a nigiri forma létrejöjjön.

    A rizs nem lehet túl meleg, mert akkor könnyen összetapadhat, és nem tudod szépen formázni.

    5

    Minden rizsgombócra helyezz egy szelet angolnát, és ha szeretnéd, locsold meg egy kevés szójaszószszal.

    A szójaszósz segít kiemelni az angolna ízét, de ügyelj arra, hogy ne tedd túl sósá, mert az elnyomhatja a friss angolna ízét.

    6

    Szórj a tetejére egy kevés szezámmagot, és tálald a nigirit friss sushi szójaszósz mellett.

    A szezámmag a textúra mellett finom, pörkölt ízt ad, és szépen díszíti a nigirit.