A marhahúst vágd kisebb darabokra. A hagymát vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze, a gyömbért pedig reszeld le.
A hús darabokat próbáld egyenlő méretűre vágni, hogy az egyenletesen átsüljön.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg rajta a hagymát, fokhagymát és gyömbért, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagyma megfelelő pirítása elősegíti a gazdag ízek kialakulását.
Add hozzá a marhahúst a serpenyőbe, és pirítsd meg minden oldalát, amíg enyhén meg nem barnul.
Ne tedd túl szorosra a húst a lábasban, hogy minden oldalán egyenletesen megpiruljon.
Add hozzá a fűszerkeveréket, pirospaprikát, koriandert, sót, és jól keverd össze, hogy a fűszerek átjárják a húst.
A fűszereket pirítva adjuk hozzá, hogy jobban kihozzák az aromájukat.
Öntsd hozzá a vizet és a tejet, és forrald fel. Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és hagyd lassan főni 2-3 órán át, amíg a hús teljesen puha lesz.
Ha szükséges, adj hozzá vizet, hogy a hús mindig a folyadékban legyen, és ne égjen le.
Ha a hús megpuhult, tálald a niharit, friss korianderrel díszítve, és kínálj mellé rizst vagy naan kenyeret.
A friss koriander ízesíti és szép színt ad az ételnek, és tökéletes kiegészítője a gazdag szósznak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.