Nihari marhahússal, gazdag fűszeres szószban főzve, friss korianderrel díszítve

Nihari marhahússal

A Nihari egy hagyományos pakisztáni étel, amelyet régen az uralkodó osztály számára készítettek, és eredetileg lassan főzött hússal és fűszerekkel készült. A különleges fűszerkeverék, mint a koriander, gyömbér és más pakisztáni fűszerek adja a gazdag ízét, míg a hosszú főzés biztosítja, hogy a hús puha és ízletes legyen. A niharit hagyományosan rizs vagy naan kenyér mellé tálalják, és az étel a családok számára egy igazi különlegesség.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 óra 15 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (lapocka vagy más pörkölt hús)
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Gingembre
1 ek. Koriander
2 ek. Fűszerkeverék (Nihari fűszerkeverék)
2 ek. Kókuszolaj vagy olaj
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
500 ml Víz
100 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb darabokra. A hagymát vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze, a gyömbért pedig reszeld le.

    A hús darabokat próbáld egyenlő méretűre vágni, hogy az egyenletesen átsüljön.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg rajta a hagymát, fokhagymát és gyömbért, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma megfelelő pirítása elősegíti a gazdag ízek kialakulását.

    3

    Add hozzá a marhahúst a serpenyőbe, és pirítsd meg minden oldalát, amíg enyhén meg nem barnul.

    Ne tedd túl szorosra a húst a lábasban, hogy minden oldalán egyenletesen megpiruljon.

    4

    Add hozzá a fűszerkeveréket, pirospaprikát, koriandert, sót, és jól keverd össze, hogy a fűszerek átjárják a húst.

    A fűszereket pirítva adjuk hozzá, hogy jobban kihozzák az aromájukat.

    5

    Öntsd hozzá a vizet és a tejet, és forrald fel. Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és hagyd lassan főni 2-3 órán át, amíg a hús teljesen puha lesz.

    Ha szükséges, adj hozzá vizet, hogy a hús mindig a folyadékban legyen, és ne égjen le.

    6

    Ha a hús megpuhult, tálald a niharit, friss korianderrel díszítve, és kínálj mellé rizst vagy naan kenyeret.

    A friss koriander ízesíti és szép színt ad az ételnek, és tökéletes kiegészítője a gazdag szósznak.