Niku jaga shirataki tésztával, marhahússal és zöldségekkel

Niku jaga shirataki tésztával

A Niku Jaga Shirataki Tésztával egy modern japán étel, amely egy klasszikus niku jaga receptre épít, de a tésztát shirataki tésztával helyettesítik. Az étel laktató és gazdag, de a shirataki tészta alacsony kalóriatartalmú és egészséges alternatíva a hagyományos tésztákhoz. A hús és a zöldségek gazdag szójaszószos, mirines alaplében főnek, ami a shirataki tésztát is ízesíti. Ez az étel tökéletes választás egy könnyű, mégis tápláló vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (lapocka vagy felsál)
200 g Shirataki tészta
3 db Krumpli
1 db Vöröshagyma
100 g Zöldbab
3 ek. Édes szójaszósz
2 ek. Mirin
2 ek. Sake
2 db Fokhagyma
1 ek. Ginger
2 ek. Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb darabokra. A krumplit hámozd meg és vágd kis kockákra, a zöldbabot vágd fel apróra.

    A marhahús darabjait ne vágd túl apróra, hogy ne száradjanak ki főzés közben.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg benne a marhahúst, amíg minden oldala szép barna nem lesz.

    A hús sütése során ne zsúfold túl a serpenyőt, különben nem pirul egyenletesen.

    3

    Add hozzá a felaprított vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd 2-3 percig, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.

    A fokhagyma és a gyömbér aromája kiemeli az étel ízét, de ügyelj, hogy ne égjenek meg.

    4

    A hozzáadott hozzávalók után öntsd hozzá az édes szójaszószt, mirint, sake-t és egy kis vizet, hogy szaftos legyen. Főzd 5-10 percig, amíg a hús átsül.

    Ha az étel túl sósnak tűnik, egy kis víz hozzáadásával lágyíthatod az ízeket.

    5

    Add hozzá a felkockázott krumplit és a zöldbabot. Főzd tovább, amíg a zöldségek és a krumpli is megpuhulnak, kb. 15-20 percig.

    Ne főzd túl a zöldségeket, mert elveszíthetik a frissességüket és ízüket.

    6

    A shirataki tésztát öblítsd le hideg vízzel, hogy eltávolítsd a felesleges szagot, majd tedd a serpenyőbe az ételhez. Keverd össze alaposan, és tálald.