Nokdu kalguksu, koreai tészta csirkehússal és zöldségekkel tálalva

Nokdu kalguksu

A nokdu kalguksu egy hagyományos koreai étel, amelyet különféle levesekhez használnak. Az étel alapja a nokdu lisztből készült tészta, amely gazdag fehérjében és tápanyagokban. A csirkehús és zöldségek hozzáadása egy ínycsiklandó és tápláló levest alkot, amelyet gyakran fogyasztanak hideg téli napokon. A koreai konyhában a kalguksu a családi étkezések egyik elmaradhatatlan fogása.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 csésze Nokdu liszt (szója liszt)
1 csésze Fehér liszt
1 db Tojás
1 csésze Víz
0.5 tk.
2 ek. Olívaolaj
200 g Csirkehús (felaprítva)
2 csésze Zöldségek (pl. sárgarépa, káposzta)
2 ek. Szójaszósz
3 clove Fokhagyma
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A nokdu lisztet és a fehér lisztet keverd össze egy tálban, add hozzá a tojást és egy csésze vizet. Sózd meg, majd gyúrd össze a tésztát.

    A nokdu liszt különleges ízt ad a tésztának, és egészségesebb alternatívát kínál a hagyományos lisztnél.

    2

    Miután a tészta összeállt, borítsd lisztezett felületre, és nyújtsd ki vékonyra, majd vágd fel kalguksu (kézi vágott) tésztára.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert különben főzés közben szétmállhat.

    3

    A csirkehúst süsd meg egy serpenyőben, amíg aranybarna lesz, majd add hozzá a felaprított zöldségeket (sárgarépa, káposzta), és süsd tovább.

    A csirke és zöldségek pirítása segít kiemelni az ízeket, és gazdagítja a leves alapját.

    4

    Egy nagy fazékban forralj fel vizet, majd add hozzá a tésztát, és főzd 5-7 percig, amíg megpuhul.

    A tésztát folyamatosan keverd, hogy ne ragadjon össze.

    5

    A kész tésztát add hozzá a csirke-zöldség keverékhez, öntsd rá a szójaszószt, és főzd még 3-5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A szójaszósz gazdagítja a leves ízét, de ha szereted, még egy kis fokhagymát is adhatsz hozzá.

    6

    Tálald a nokdu kalguksut forrón, friss borssal megszórva, és egy kis extra szójaszósszal, ha szükséges.

    Ez a leves remekül illik egy kis csípős sriracha szósszal, ha szereted a pikáns ízeket.