A nokdu lisztet és a fehér lisztet keverd össze egy tálban, add hozzá a tojást és egy csésze vizet. Sózd meg, majd gyúrd össze a tésztát.
A nokdu liszt különleges ízt ad a tésztának, és egészségesebb alternatívát kínál a hagyományos lisztnél.
Miután a tészta összeállt, borítsd lisztezett felületre, és nyújtsd ki vékonyra, majd vágd fel kalguksu (kézi vágott) tésztára.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert különben főzés közben szétmállhat.
A csirkehúst süsd meg egy serpenyőben, amíg aranybarna lesz, majd add hozzá a felaprított zöldségeket (sárgarépa, káposzta), és süsd tovább.
A csirke és zöldségek pirítása segít kiemelni az ízeket, és gazdagítja a leves alapját.
Egy nagy fazékban forralj fel vizet, majd add hozzá a tésztát, és főzd 5-7 percig, amíg megpuhul.
A tésztát folyamatosan keverd, hogy ne ragadjon össze.
A kész tésztát add hozzá a csirke-zöldség keverékhez, öntsd rá a szójaszószt, és főzd még 3-5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A szójaszósz gazdagítja a leves ízét, de ha szereted, még egy kis fokhagymát is adhatsz hozzá.
Tálald a nokdu kalguksut forrón, friss borssal megszórva, és egy kis extra szójaszósszal, ha szükséges.
Ez a leves remekül illik egy kis csípős sriracha szósszal, ha szereted a pikáns ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.