Nukazuke, fermentált zöldségek tálban, különböző színes zöldségekkel és rizsecetes pasztával

Nukazuke

A nukazuke egy hagyományos japán étel, amely fermentált zöldségekből készül, és az egészséges, probiotikus ételek közé tartozik. Az ételt régóta készítik Japánban, és számos változata létezik. A nukazuke egy kiváló kísérő étel, amely tökéletesen illik bármilyen étkezéshez, mivel friss, savanyú ízével frissíti a palettát. A zöldségek fermentálása gazdagítja az ízélményt és segíti a bélflóra egyensúlyának fenntartását.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 perc
Teljes 2 perc
50 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Rizsecet
500 g Nukazuke paszta (fermentált zöldségekhez)
3 ek. Tengerisó
150 g Tök
100 g Sárgarépa
100 g Uborka
100 g Káposzta
1 db Zöld chili
1 cm Friss gyömbér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (tök, sárgarépa, uborka, káposzta) tisztítsuk meg, majd vágjuk őket vékony szeletekre.

    A zöldségeket egyforma méretűre vágjuk, hogy egyenletesen érjék el a kívánt textúrát a fermentálás során.

    2

    A nukazuke pasztát egy nagy tálban készítsük elő. Ha kész pasztát használunk, akkor azt a rizsecettel és sóval keverjük össze.

    A rizsecet és a só segítenek fenntartani a megfelelő pH-t a fermentálás során, így az ízek megmaradnak.

    3

    A zöldségeket egyenként forgassuk meg a nukazuke pasztában, ügyelve arra, hogy minden egyes zöldség jól bevonódjon.

    Ha a paszta túl sűrű, adjunk hozzá egy kis rizsecetet, hogy a zöldségeket könnyebben beleforgathassuk.

    4

    Egy zárt edényben tároljuk a zöldségeket, és hagyjuk őket fermentálódni 1-2 napig, hogy elérjék a kívánt savanykás ízt.

    A fermentálási időt a hőmérséklet is befolyásolja. A melegebb helyen gyorsabban fermentálódnak a zöldségek.

    5

    A zöldségeket tálalás előtt alaposan mossa le a pasztától, ha szükséges.