A zöldségeket (tök, sárgarépa, uborka, káposzta) tisztítsuk meg, majd vágjuk őket vékony szeletekre.
A zöldségeket egyforma méretűre vágjuk, hogy egyenletesen érjék el a kívánt textúrát a fermentálás során.
A nukazuke pasztát egy nagy tálban készítsük elő. Ha kész pasztát használunk, akkor azt a rizsecettel és sóval keverjük össze.
A rizsecet és a só segítenek fenntartani a megfelelő pH-t a fermentálás során, így az ízek megmaradnak.
A zöldségeket egyenként forgassuk meg a nukazuke pasztában, ügyelve arra, hogy minden egyes zöldség jól bevonódjon.
Ha a paszta túl sűrű, adjunk hozzá egy kis rizsecetet, hogy a zöldségeket könnyebben beleforgathassuk.
Egy zárt edényben tároljuk a zöldségeket, és hagyjuk őket fermentálódni 1-2 napig, hogy elérjék a kívánt savanykás ízt.
A fermentálási időt a hőmérséklet is befolyásolja. A melegebb helyen gyorsabban fermentálódnak a zöldségek.
A zöldségeket tálalás előtt alaposan mossa le a pasztától, ha szükséges.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.