Szitáld át a lisztet egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és lassan dolgozd össze a tésztát. Szükség szerint adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas legyen.
A tészta akkor jó, ha már nem ragad az edény falához és a kezedhez. A vizet apránként adagold, nehogy túl sokat tegyél bele.
Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Csomagold fóliába és hagyd pihenni 30 percig.
A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.
A töltelékhez keverd össze a Nutellát, a kókuszreszeléket, a porcukrot és a vanília kivonatot, hogy sűrű és ízletes tölteléket kapj.
A tölteléket kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá több porcukrot vagy vaníliát.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a Nutellás-kókuszos töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.
A tésztát olyan vékonyra nyújtsd, amennyire csak tudod, de vigyázz, hogy ne szakadjon el.
Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.
A széleket tojással is megkenheted, hogy jobban összetapadjanak.
Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
A raviolikat ne főzd túl, mert széteshetnek.
Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon.
A vajat ne hevítsd túl, mert megéghet.
Egy kis lábosban melegítsd fel a tejszínt, majd adj hozzá reszelt fehér csokoládét, és keverd simára, hogy egy selymes öntetet kapj.
Az öntetbe tehetsz egy csipet sót, hogy kiemelje a csokoládé ízét.
Tálaláskor locsold meg a fehér csokoládés öntettel, és szórd meg egy kevés kókuszreszelékkel. Melegen fogyaszd!
A fehér csokoládés öntet és a kókuszreszelék tökéletesen kiegészíti a nutellás és kókuszos ravioli ízét. Melegen tálalva a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.