Nutellás és kókuszos ravioli tálalva

Nutellás és kókuszos ravioli

A nutellás és kókuszos ravioli egy igazán különleges desszert, amely az olasz ravioli hagyományait ötvözi a csokoládé és a kókusz tökéletes párosával. A Nutella selymesen krémes állaga, a kókusz egzotikus aromája és a fehér csokoládés öntet teszi ezt az ételt igazán felejthetetlenné. Egy csésze frissen főzött eszpresszó vagy egy pohár desszertbor mellé tálalva válik igazán tökéletes élménnyé. Ha szereted az édes, mégis különleges desszerteket, ezt a receptet mindenképpen érdemes kipróbálni!

Előkészület 40 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 50 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
2 db Tojás
20 ml Víz
1 csipet
100 g Nutella
50 g Kókuszreszelék
30 g Porcukor
1 tk. Vanília kivonat
30 g Olvasztott vaj
100 ml Tejszín
50 g Fehér csokoládé (reszelt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Szitáld át a lisztet egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és lassan dolgozd össze a tésztát. Szükség szerint adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas legyen.

    A tészta akkor jó, ha már nem ragad az edény falához és a kezedhez. A vizet apránként adagold, nehogy túl sokat tegyél bele.

    2

    Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Csomagold fóliába és hagyd pihenni 30 percig.

    A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.

    3

    A töltelékhez keverd össze a Nutellát, a kókuszreszeléket, a porcukrot és a vanília kivonatot, hogy sűrű és ízletes tölteléket kapj.

    A tölteléket kóstold meg, és ízlés szerint adj hozzá több porcukrot vagy vaníliát.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a Nutellás-kókuszos töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.

    A tésztát olyan vékonyra nyújtsd, amennyire csak tudod, de vigyázz, hogy ne szakadjon el.

    5

    Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.

    A széleket tojással is megkenheted, hogy jobban összetapadjanak.

    6

    Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

    A raviolikat ne főzd túl, mert széteshetnek.

    7

    Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon.

    A vajat ne hevítsd túl, mert megéghet.

    8

    Egy kis lábosban melegítsd fel a tejszínt, majd adj hozzá reszelt fehér csokoládét, és keverd simára, hogy egy selymes öntetet kapj.

    Az öntetbe tehetsz egy csipet sót, hogy kiemelje a csokoládé ízét.

    9

    Tálaláskor locsold meg a fehér csokoládés öntettel, és szórd meg egy kevés kókuszreszelékkel. Melegen fogyaszd!

    A fehér csokoládés öntet és a kókuszreszelék tökéletesen kiegészíti a nutellás és kókuszos ravioli ízét. Melegen tálalva a legfinomabb.