Nutellás fagylalt tálalva

Nutellás fagylalt

A Nutellás fagylalt egy igazi csábító desszert, amely a híres mogyorós csokoládékrém rajongói számára készült. A Nutella, amelyet az 1940-es években Olaszországban fejlesztettek ki, mára világszerte az egyik legnépszerűbb édes kenőccsé vált. Kiválóan illik süteményekbe, palacsintába, és természetesen fagylaltként is tökéletesen megállja a helyét. A Nutellás fagylalt elkészítésének kulcsa az, hogy a Nutella teljesen feloldódjon a tejjel és tejszínnel kevert alapban, így biztosítva az egyenletes, krémes textúrát. Az extra pirított mogyoró ropogós elemet adhat a fagylalthoz, amely még izgalmasabbá teszi az élményt. Ez a fagylalt tökéletes választás minden csokoládé és mogyorórajongó számára. Kínálhatod önmagában, vagy extra csokoládéforgáccsal és mogyoródarabokkal díszítve, hogy még gazdagabb legyen az ízélmény!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 ml Tej
200 ml Tejszín
150 g Nutella
50 g Kristálycukor
5 ml Vanília kivonat
30 g Pirított mogyoró (opcionális díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, de ne forrald fel.

    Fontos, hogy ne forrald fel a keveréket, mert a tejszín kicsapódhat.

    2

    Add hozzá a Nutellát, és kevergesd folyamatosan, amíg teljesen elolvad és egyneművé válik a keverékkel.

    A Nutella könnyebben elolvad, ha szobahőmérsékletű.

    3

    Vedd le a tűzről, majd keverd bele a vanília kivonatot.

    A vanília kivonatot mindig a végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját.

    4

    Hagyd a keveréket teljesen kihűlni szobahőmérsékleten, majd tedd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megfelelően lehűljön.

    A hűtés elengedhetetlen a fagylalt megfelelő állagának eléréséhez. Ha sietsz, tedd a tálat egy jéggel teli edénybe, hogy gyorsabban hűljön.

    5

    A jól lehűlt fagylaltalapot öntsd egy fagylaltgépbe, és készítsd el a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy fagyasztható edénybe, és óránként keverd át egy villával, hogy elkerüld a jégkristályok képződését.

    A fagylaltgép használata biztosítja a legkrémesebb állagot. Ha kézzel készíted, a gyakori keverés fontos a jégkristályok elkerülése érdekében.

    6

    Tedd a fagylaltot a fagyasztóba legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.

    A fagyasztási idő függ a fagyasztó teljesítményétől. Érdemes néha ellenőrizni az állagot.

    7

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen. Díszítheted pirított mogyoróval vagy egy kevés extra Nutellával.

    A szobahőmérsékleten való pihentetés megkönnyíti a kanalazást. A pirított mogyoró remekül kiegészíti a Nutellás fagylalt ízét.