Nutellás mascarpone torta tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal díszítve

Nutellás mascarpone torta

A Nutellás mascarpone torta egy igazi különlegesség, amely a Nutella gazdag csokoládés ízét ötvözi a mascarpone lágy krémességével. Ez a torta ideális választás születésnapokra, ünnepi alkalmakra, vagy amikor valami igazán csábító édességet szeretnél készíteni. Az inspirációt a klasszikus csokoládétorták adták, amelyeket a Nutella és a mascarpone tesz még ellenállhatatlanabbá. Tökéletes desszert minden édesszájúnak!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 55 perc
3400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
150 g Búzaliszt
120 g Kristálycukor
30 g Kakaópor
1 cs. Sütőpor
3 db Tojás
100 ml Napraforgóolaj
100 ml Tej
300 g Nutella
250 g Mascarpone
200 ml Tejszín
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a cukrot egy tálban.

    A kakaóport szitáld át, hogy ne legyen csomós.

    2

    Add hozzá a tojásokat, az olajat és a tejet, majd keverd simára a tésztát.

    A hozzávalókat szobahőmérsékleten használd, hogy könnyebben elkeveredjenek.

    3

    Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizd az elkészültét.

    Ha a torta teteje túl hamar barnulna, takard le alufóliával.

    4

    Amíg a torta hűl, készítsd el a krémet: keverd össze a mascarponét a Nutellával és a porcukorral, amíg krémes állagú nem lesz.

    A mascarpone legyen hűtött, de ne jéghideg, a Nutellát pedig kicsit meglangyosíthatod, hogy könnyebben keverhető legyen.

    5

    Verd fel a tejszínt kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a Nutellás mascarpone krémbe.

    A tejszínt nagyon hidegen verd fel, hogy kemény habot kapj. Óvatosan forgasd össze a krémmel, hogy ne törjön össze a hab.

    6

    A kihűlt tortát vágd ketté, és töltsd meg a Nutellás krémmel. A tetejét és az oldalát is vond be a krémmel.

    A tortát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben morzsolódhat.

    7

    Díszítsd a tortát Nutella csorgatással, tejszínhabrózsákkal vagy csokoládéforgáccsal.

    A Nutellát felhasználás előtt enyhén melegítsd meg, hogy könnyebben csorgatható legyen. A tejszínhabrózsákhoz használj habzsákot, így szebben tudod felvinni.

    8

    Hűtsd a tortát legalább 2 órán át a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.

    Ha van rá időd, hagyd a tortát egy éjszakán át hűlni, hogy az ízek teljesen összeérjenek. A tortát hűtőben tárold, hogy a krém ne olvadjon meg.