A tojásokat főzd keményre, kb. 8-10 perc alatt. Miután megfőtt, tedd félre és hámozd meg.
A tökéletes kemény tojás eléréséhez ne főzd túl, különben a tojássárgája zöldes lesz.
A daikont hámozd meg és vágd fel kb. 2 cm vastag szeletekre. A tököt szintén hámozd meg és hasonló vastagságú szeletekre vágd.
A daikonnak nemcsak az íze, hanem a textúrája is fontos, hogy jól megpuhuljon a főzés során.
A húsleves alaplevet egy nagy fazékban öntsd fel, majd add hozzá a miso pasztát, mirint, szójaszószt, sót és borsot. Keverd össze, hogy minden jól feloldódjon.
A miso paszta íze sokkal gazdagabb lesz, ha először egy kis vízben feloldod.
A daikont és a tököt add hozzá a leveshez, és főzd 10-15 percig, amíg megpuhulnak.
A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék a friss textúrájukat.
A konnyaku tésztát vágd fel kisebb darabokra, és add hozzá a leveshez. Főzd még 5-7 percig.
A konnyaku tészta természetes íze enyhe, így felszívja a leves ízét, ha elég ideig főzöd.
Az elkészült tojásokat tedd a levesbe, és hagyd, hogy minden összesüljön és átvegye a fűszeres levest.
Ha szeretnéd, a tojást akár félbevágva is tálalhatod a levesben, hogy még látványosabb legyen.
Tálald a levest melegen, friss korianderrel díszítve.
A koriander frissességet ad az ételnek, és szép színt is biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.