Oden konnyakuval, gazdag japán leves friss zöldségekkel és tojással tálalva

Oden konnyakuval

Az Oden egy hagyományos japán étel, amelyet különösen télen fogyasztanak. A meleg, gazdag levesben fűszeres tészta, tojás és zöldségek találhatóak, melyeket a miso és szójaszósz fűszerez. A konnyaku tészta különleges hozzávalója az Odennek, mivel alacsony kalóriatartalmú és szinte minden ízt felszív, amit hozzáadunk. Az étel nagyon népszerű Japánban, és sokféle változata létezik, de az alaprecept mindig tartalmazza a fűszeres levest, a friss tojást és a konnyaku tésztát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Konnyaku tészta
4 db Tojás
1 db Daikon (fehér retek)
200 g Tök
1000 ml Húsleves alaplé
3 ek. Soja szósz
2 ek. Miso paszta
2 ek. Mirin
1 tk.
1 csipet Bors
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat főzd keményre, kb. 8-10 perc alatt. Miután megfőtt, tedd félre és hámozd meg.

    A tökéletes kemény tojás eléréséhez ne főzd túl, különben a tojássárgája zöldes lesz.

    2

    A daikont hámozd meg és vágd fel kb. 2 cm vastag szeletekre. A tököt szintén hámozd meg és hasonló vastagságú szeletekre vágd.

    A daikonnak nemcsak az íze, hanem a textúrája is fontos, hogy jól megpuhuljon a főzés során.

    3

    A húsleves alaplevet egy nagy fazékban öntsd fel, majd add hozzá a miso pasztát, mirint, szójaszószt, sót és borsot. Keverd össze, hogy minden jól feloldódjon.

    A miso paszta íze sokkal gazdagabb lesz, ha először egy kis vízben feloldod.

    4

    A daikont és a tököt add hozzá a leveshez, és főzd 10-15 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék a friss textúrájukat.

    5

    A konnyaku tésztát vágd fel kisebb darabokra, és add hozzá a leveshez. Főzd még 5-7 percig.

    A konnyaku tészta természetes íze enyhe, így felszívja a leves ízét, ha elég ideig főzöd.

    6

    Az elkészült tojásokat tedd a levesbe, és hagyd, hogy minden összesüljön és átvegye a fűszeres levest.

    Ha szeretnéd, a tojást akár félbevágva is tálalhatod a levesben, hogy még látványosabb legyen.

    7

    Tálald a levest melegen, friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissességet ad az ételnek, és szép színt is biztosít.