Oden paradicsommal, japán leves halal, tofuval, főtt tojással és friss paradicsommal

Oden paradicsommal

Az Oden egy tradicionális japán étel, amelyet leginkább télen fogyasztanak, mivel kellemesen felmelegíti a testet. Az alapja egy gazdag, ízes alaplé, amelyet hal, tofu, főtt tojás és különféle zöldségek díszítenek. A paradicsom hozzáadása egy különleges frissességet ad ennek az ételnek, amitől az ízek még gazdagabbá válnak. Az Oden eredetileg egy egyszerű, vidéki étel volt, amit gyorsan el lehetett készíteni, és amit gyakran tálaltak az iskolákban és az éttermekben is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Hal (fehér húsú, például tőkehal vagy süllő)
200 g Tofu
1 db Retek
4 db Főtt tojás
2 db Főtt burgonya
2 db Friss paradicsom
1 db Hagyma
2 cm Ginger (gyömbér)
4 ek. Szójaszósz
500 ml Dashi alaplé
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vágd kisebb darabokra, a tofut pedig kockázd fel. A retket és a burgonyát hámozd meg, a paradicsomokat pedig vágd fel kisebb darabokra.

    A paradicsomot ne túl apróra vágd, hogy a főzés során ne esjen szét teljesen.

    2

    Egy nagy lábasban kezd el felforralni a dashi alaplét, majd add hozzá a szójaszószt és a sót.

    A dashi alaplé rendkívül fontos, mert ez adja az alap ízt. Ha nem találod, készítheted saját magad is.

    3

    A gyömbért vékonyra szeleteld fel, és tedd az alapléhez. A főtt burgonyát és a retket is add hozzá.

    A gyömbér segít kiemelni az ízeket, és frissítő hatással van a levesre.

    4

    Tedd a haldarabokat, tofut és a főtt tojásokat is az alaplébe, majd főzd őket alacsony lángon 20-25 percig.

    Ügyelj arra, hogy a hal ne főjön túl, mert könnyen széteshet. A főzés közben a levesnek kellemes, gazdag aromája lesz.

    5

    A főzés végén add hozzá a felvágott paradicsomokat, és főzd további 5 percig.

    A paradicsom frissessége a végén adja meg a leves pikáns ízét, így ne tedd bele túl korán.

    6

    Tálald a levest melegen, és ha szeretnéd, szórj rá egy kis friss koriandert vagy zöldhagymát.

    A tálalás előtt próbáld meg kóstolni a levest, és ha szükséges, adj hozzá még egy csipet sót vagy szójaszószt.