A halat vágd kisebb darabokra, a tofut pedig kockázd fel. A retket és a burgonyát hámozd meg, a paradicsomokat pedig vágd fel kisebb darabokra.
A paradicsomot ne túl apróra vágd, hogy a főzés során ne esjen szét teljesen.
Egy nagy lábasban kezd el felforralni a dashi alaplét, majd add hozzá a szójaszószt és a sót.
A dashi alaplé rendkívül fontos, mert ez adja az alap ízt. Ha nem találod, készítheted saját magad is.
A gyömbért vékonyra szeleteld fel, és tedd az alapléhez. A főtt burgonyát és a retket is add hozzá.
A gyömbér segít kiemelni az ízeket, és frissítő hatással van a levesre.
Tedd a haldarabokat, tofut és a főtt tojásokat is az alaplébe, majd főzd őket alacsony lángon 20-25 percig.
Ügyelj arra, hogy a hal ne főjön túl, mert könnyen széteshet. A főzés közben a levesnek kellemes, gazdag aromája lesz.
A főzés végén add hozzá a felvágott paradicsomokat, és főzd további 5 percig.
A paradicsom frissessége a végén adja meg a leves pikáns ízét, így ne tedd bele túl korán.
Tálald a levest melegen, és ha szeretnéd, szórj rá egy kis friss koriandert vagy zöldhagymát.
A tálalás előtt próbáld meg kóstolni a levest, és ha szükséges, adj hozzá még egy csipet sót vagy szójaszószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.