Vegán Ogbono leves tálalva zöldségekkel és sűrű állaggal

Ogbono Soup vegán változatban

Az Ogbono leves az afrikai konyha egyik legismertebb fogása, amely a nyugat-afrikai országokban, mint Nigéria és Ghana, rendkívül népszerű. Az eredeti recept húsos változata mellett a vegán verzió is sokak kedvence, amely az ogbono mag sűrűsítő és gazdag ízét kihasználja. A vegán Ogbono leves a gazdag fűszerezésről, valamint a friss zöldségek és az afrikai pálmaolaj ízéről híres. Az étel nemcsak tápláló, de a fűszeres alapot a zöldségek teszik igazán egyedivé és finommá.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Ogbono mag
2 ek. Pálmaolaj
1000 ml Víz
200 g Káposzta
100 g Spenót
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 tk.
1 csipet Bors
1 tk. Fűszerpaprika
1 db Vega leveskocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd. A gyömbért reszeld le.

    A fokhagymát és gyömbért érdemes előbb összetörni, hogy jobban kiadja az ízét.

    2

    A pálmaolajat hevítsd fel egy nagy lábasban. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg üvegesek lesznek.

    Ne hagyd túlpirulni a fokhagymát, mert akkor keserű íze lehet.

    3

    Add hozzá a reszelt gyömbért, a fűszerpaprikát és a borsot, majd pirítsd tovább 1-2 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.

    Gyömbért csak frisset használj, mert az íze sokkal intenzívebb, mint a szárított változaté.

    4

    Öntsd fel a vízzel, és add hozzá a vega leveskockát. Keverd össze alaposan, majd forrald fel.

    Ha nincs vega leveskocka, helyettesítheted sóval és egy kis extra fűszerrel.

    5

    A káposztát és spenótot vágd apróra, majd add hozzá a leveshez. Főzd 5-10 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak.

    A káposzta helyett akár egyéb zöldségeket is hozzáadhatsz, például kelkáposztát vagy póréhagymát.

    6

    Add hozzá az ogbono magot, és folytasd a főzést 10-15 percig, amíg a leves sűrűsödni kezd.

    Az ogbono magot előzőleg enyhén megpiríthatod, hogy még intenzívebb ízt adjon.

    7

    Keverd meg alaposan, és főzd tovább, amíg a leves kívánt állagú lesz.

    Ha a leves túl sűrű, nyugodtan adhatsz még vizet hozzá, hogy a kívánt állagot elérd.