A hagymát és fokhagymát finomra vágd. A gyömbért reszeld le.
A fokhagymát és gyömbért érdemes előbb összetörni, hogy jobban kiadja az ízét.
A pálmaolajat hevítsd fel egy nagy lábasban. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg üvegesek lesznek.
Ne hagyd túlpirulni a fokhagymát, mert akkor keserű íze lehet.
Add hozzá a reszelt gyömbért, a fűszerpaprikát és a borsot, majd pirítsd tovább 1-2 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.
Gyömbért csak frisset használj, mert az íze sokkal intenzívebb, mint a szárított változaté.
Öntsd fel a vízzel, és add hozzá a vega leveskockát. Keverd össze alaposan, majd forrald fel.
Ha nincs vega leveskocka, helyettesítheted sóval és egy kis extra fűszerrel.
A káposztát és spenótot vágd apróra, majd add hozzá a leveshez. Főzd 5-10 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak.
A káposzta helyett akár egyéb zöldségeket is hozzáadhatsz, például kelkáposztát vagy póréhagymát.
Add hozzá az ogbono magot, és folytasd a főzést 10-15 percig, amíg a leves sűrűsödni kezd.
Az ogbono magot előzőleg enyhén megpiríthatod, hogy még intenzívebb ízt adjon.
Keverd meg alaposan, és főzd tovább, amíg a leves kívánt állagú lesz.
Ha a leves túl sűrű, nyugodtan adhatsz még vizet hozzá, hogy a kívánt állagot elérd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.