Okara tésztában, friss korianderrel tálalva

Okara tésztában

Az okara tésztában egy tápláló és egészséges étel, amely a szójabab hulladékának, az okarának felhasználásával készül. Az okara gazdag fehérjében és rostokban, így ideális választás a vegán étkezéshez. A tésztát friss korianderrel díszítve tálaljuk, ami felfrissíti az ételt és kiemeli annak gazdag ízét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Okara (szójabab pép)
150 g Liszt
1 db Tojás
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj
100 ml Víz
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az okarát egy nagy tálba tedd, és keverd össze a liszttel.

    Az okara gazdag fehérjében, és segít a tészta rugalmasságában.

    2

    Add hozzá a tojást, sót, borsot és vizet, majd gyúrd össze a tésztát.

    Ha a tészta túl száraz, egy kis extra vizet adhatunk hozzá, hogy könnyebben dolgozható legyen.

    3

    Készíts belőle kis golyókat, majd nyújtsd ki őket egyenletes vastagságúra.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, hogy ne szakadjon el a sütés során.

    4

    Hevíts egy serpenyőt, és egy kevés olívaolajjal süsd ki a tésztát közepes lángon, mindkét oldalát 2-3 percig.

    A tészták mindkét oldalát aranybarnára süsd, hogy ropogósak legyenek.

    5

    Miután a tészták elkészültek, szórd meg friss korianderrel és tálald melegen.

    A koriander frissessége kiemeli az étel ízét, és gazdagítja az ételt.