Okonomiyaki pizza káposztával és tonhalpehellyel

Okonomiyaki Pizza – Japán, káposzta, szósz, tonhalpehely

Az Okonomiyaki Pizza egy modern újragondolása a klasszikus japán okonomiyaki ételnek, amelyet gyakran japán palacsintának is neveznek. Az alap hozzávalók, mint a káposzta, az okonomiyaki szósz és a tonhalpehely, autentikus japán ízvilágot nyújtanak. Ez az étel tökéletes példája annak, hogyan találkozik a hagyományos japán gasztronómia a nemzetközi pizzaformátummal. Könnyen elkészíthető, és különleges választás bármilyen alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
100 ml Okonomiyaki szósz
200 g Káposzta (apróra vágva)
150 g Mozzarella sajt
10 g Tonhalpehely (katsuobushi)
50 ml Majonéz
20 g Újhagyma
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.

    A sütőpapír megkönnyíti a pizza eltávolítását a tepsiről, és megakadályozza a leragadást.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát, és helyezd a tepsibe. Olajozd meg vékonyan a tésztát az extra ropogós textúra érdekében.

    A tészta olajozása segít abban, hogy még ropogósabb legyen. Használj semleges ízű olajat, például napraforgóolajat.

    3

    Kend meg a tészta tetejét okonomiyaki szósszal, egyenletesen eloszlatva, ügyelve arra, hogy a szélek szabadon maradjanak.

    Ha nincs okonomiyaki szószod, keverhetsz össze worcestershire szószt, ketchupot és egy kis szójaszószt.

    4

    Szórd meg a szószos tésztát reszelt mozzarellával, majd terítsd el rajta az apróra vágott káposztát.

    A káposztát alaposan nyomkodd ki, hogy ne áztassa el a pizzát. Lehetőség szerint kínai kelkáposztát használj, mert az édesebb.

    5

    Süsd a pizzát az előmelegített sütőben 12-15 percig, vagy amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarnára sül.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert a káposzta könnyen megéghet.

    6

    Vedd ki a pizzát a sütőből, és csorgasd meg majonézzel díszítve. Szórd meg újhagymával és tonhalpehellyel, hogy az autentikus okonomiyaki ízvilágot elérd.

    A majonézt nyomózsákból a legkönnyebb csíkokban felvinni. A tonhalpehely helyett használhatsz szárított bonito pelyhet is.

    7

    Hagyd pihenni 2-3 percig, majd szeleteld fel, és azonnal tálald.

    A pihentetés segít, hogy a feltétek jobban összeérjenek és a pizza könnyebben szeletelhető legyen.