Okowa shiitake gombával és sárgarépával tálalva, friss zöldségekkel és szezámmaggal

Okowa shiitake gombával és sárgarépával

Az Okowa egy hagyományos japán étel, amelyet rizsből készítenek, gyakran különféle zöldségekkel, mint például shiitake gomba és sárgarépa. Az Okowa receptje regionálisan változhat, de minden változata ínycsiklandó és tápláló. A shiitake gomba füstös íze, a sárgarépa frissessége és a szójaszósz gazdag aromái együtt alkotják a tökéletes harmóniát, amit a japán konyha híres egyszerűségével és frissességével tálalnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizs
100 g Shiitake gomba
2 db Sárgarépa
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
500 ml Húsleves alaplé
1 ek. Szezámmag
2 ek. Olaj
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, amíg a víz tiszta nem lesz. Ezután tedd a rizst egy lábasba, és öntsd rá a húsleves alaplét. Hagyd 30 percig állni, hogy a rizs magába szívja a folyadékot.

    A rizs öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és elérni, hogy a rizs ne legyen túl ragacsos.

    2

    A shiitake gombát tisztítsd meg és szeleteld fel. A sárgarépát hámozd meg, és vágd apró darabokra vagy vékony csíkokra.

    A gombákat ne áztasd vízben, mivel ez elveszíti a gomba ízét és textúráját.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd tedd bele a sárgarépát és a shiitake gombát. Pirítsd 3-5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Pirítsd a zöldségeket közepes lángon, hogy ne égjenek meg, hanem szépen megpuhuljanak.

    4

    Add hozzá a szójaszószt és a mirint a serpenyőhöz, majd keverd össze a gombával és a sárgarépával. Főzd további 5 percig, hogy a zöldségek átvessék az ízeket.

    Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet, hogy könnyebben összekeveredjenek.

    5

    A rizst tedd át egy nagyobb lábasba, majd tedd hozzá a pirított gombás sárgarépás keveréket. Keverd jól össze, és főzd alacsony lángon, lefedve, 20 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis alaplevet, hogy a rizs ne száradjon ki főzés közben.

    6

    Amikor elkészült, tálald a rizst egy tálba, és szórd meg szezámmaggal és apróra vágott zöldhagymával.

    A szezámmag finom roppanós textúrát ad, és még gazdagabbá teszi az ízeket.