A rizst öblítsd le hideg vízzel, majd tedd egy lábasba a vízzel, és főzd 15-20 percig, amíg megpuhul.
A rizst érdemes először öblíteni, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, így könnyebben megfő.
A fokhagymát és hagymát vágd apróra. A vad zöldségeket (sansai) alaposan mosd meg és darabold fel.
A vad zöldségek lehetnek különböző ehető növények, mint például fűzfa vagy vad mustár, amelyeket a helyi piacon találhatsz.
Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámmagolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg illatosak lesznek.
A szezámmagolajnak gazdag íze van, így érdemes lassan pirítani, hogy jobban kiadja az aromáját.
Add hozzá a vad zöldségeket és főzd őket további 5-7 percig, amíg megpuhulnak.
A vad zöldségek gyorsan megpuhulnak, ezért ne főzd túl őket, hogy megőrizzék friss ízüket.
Öntsd hozzá a szójaszószt és a főzőbort, majd sózd, borsozd, és keverd össze alaposan.
A szójaszósz adja a gazdag ízt, de ne használd túl sokat, hogy ne vegye el a zöldségek természetes ízét.
Miután a rizs megfőtt, keverd hozzá a zöldséges szószt, és főzd össze 5-7 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha szükséges, egy kis vizet vagy alaplevet adhatunk hozzá, hogy gazdagabb legyen a szósz.
Tálald friss korianderrel díszítve, és kínáld melegen.
A koriander friss íze csodálatosan kiegészíti a vad zöldségek és a szójaszósz ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.