Okowa vad zöldségekkel, tálalva friss korianderrel

Okowa vad zöldségekkel (Sansai Okowa)

Az Okowa egy hagyományos japán étel, amely különböző növények és fűszerek felhasználásával készül. A Sansai Okowa, amely vad zöldségekkel készül, különösen gazdag és ínycsiklandó fogás. A vad zöldségek, mint a fűzfa és a vad mustár, a japán hegyvidékekről származnak, és különleges ízt adnak az ételnek. A rizs és a zöldségek kombinációja tökéletes egyensúlyt biztosít a fűszerek és az alapanyagok között.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Rizs
400 ml Víz
2 ek. Szezámmagolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
200 g Vad zöldségek (Sansai)
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Főzőbor
1 csipet
1 csipet Bors
2 evőkanál Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg vízzel, majd tedd egy lábasba a vízzel, és főzd 15-20 percig, amíg megpuhul.

    A rizst érdemes először öblíteni, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, így könnyebben megfő.

    2

    A fokhagymát és hagymát vágd apróra. A vad zöldségeket (sansai) alaposan mosd meg és darabold fel.

    A vad zöldségek lehetnek különböző ehető növények, mint például fűzfa vagy vad mustár, amelyeket a helyi piacon találhatsz.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámmagolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg illatosak lesznek.

    A szezámmagolajnak gazdag íze van, így érdemes lassan pirítani, hogy jobban kiadja az aromáját.

    4

    Add hozzá a vad zöldségeket és főzd őket további 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A vad zöldségek gyorsan megpuhulnak, ezért ne főzd túl őket, hogy megőrizzék friss ízüket.

    5

    Öntsd hozzá a szójaszószt és a főzőbort, majd sózd, borsozd, és keverd össze alaposan.

    A szójaszósz adja a gazdag ízt, de ne használd túl sokat, hogy ne vegye el a zöldségek természetes ízét.

    6

    Miután a rizs megfőtt, keverd hozzá a zöldséges szószt, és főzd össze 5-7 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha szükséges, egy kis vizet vagy alaplevet adhatunk hozzá, hogy gazdagabb legyen a szósz.

    7

    Tálald friss korianderrel díszítve, és kínáld melegen.

    A koriander friss íze csodálatosan kiegészíti a vad zöldségek és a szójaszósz ízét.