Arrabbiata szósz tálalva tésztával

Olasz arrabbiata szósz

Az arrabbiata szósz az olasz konyha egyik klasszikusa, amely Rómából származik. Neve az olasz \'dühös\' szóból ered, ami a chili erejére utal. Ez a szósz egyszerű alapanyagokból készül, és tökéletes választás azok számára, akik szeretik a csípős ízeket. Az arrabbiata szósz világszerte ismertté vált, köszönhetően a gyors elkészítési módjának és az intenzív ízvilágának. Tökéletes egy gyors ebédhez vagy vacsorához, ha autentikus olasz hangulatot szeretnél varázsolni az asztalra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
30 ml Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 db Friss chili vagy chilipehely
400 g Konzerv paradicsom
1 csipet
10 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a fokhagymát és a chilit nagyon finomra.

    A chili magjait eltávolítva csökkentheted a szósz erősségét. Ha szereted a nagyon csípőset, hagyd benne a magokat.

    2

    Egy közepes méretű serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat alacsony hőfokon, majd add hozzá a fokhagymát és a chilit. Pirítsd őket 1-2 percig, amíg az illatuk ki nem bontakozik.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Alacsony hőfokon pirítsd, amíg illatos nem lesz.

    3

    Add hozzá a konzerv paradicsomot a serpenyőhöz, majd alaposan keverd össze. Forrald fel közepes hőfokon.

    Használj jó minőségű konzerv paradicsomot a legjobb íz érdekében. A darabolt paradicsom helyett használhatsz passzírozott paradicsomot is, ha simább szószt szeretnél.

    4

    Csökkentsd a hőt, és hagyd a szószt lassan főni körülbelül 15-20 percig. Időnként keverd meg, hogy ne tapadjon le.

    A lassú főzés segít az ízeknek összeérni. Ha a szósz túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet.

    5

    Ízesítsd a szószt sóval, majd vedd le a tűzről. Keverd bele az aprított petrezselymet.

    Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint igazítsd a fűszerezést. Egy csipet cukor is segíthet a paradicsom savasságának kiegyensúlyozásában.

    6

    Tálald frissen főtt tésztával, például penne-vel, és szórd meg extra petrezselyemmel díszítésként.

    A tésztát al dente főzd, és közvetlenül a szószba keverd, mielőtt tálalnád. A tálalásnál reszelt parmezán sajttal is megszórhatod.