Az ollucot hámozd meg, majd vágd fel vékony szeletekre. Ha nem elérhető olluco, használhatsz sárgarépát is, de az íze kissé eltér.
A sárgarépát vékonyra vágva gyorsabban megpuhul, így érdemes apróra szeletelni.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben olajon megpirítjuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A fokhagyma finomra vágása segít abban, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.
A paradicsomot apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a serpenyőhöz. Főzzük 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul.
A paradicsomot nyomkodd szét egy fakanállal, hogy a szósz sűrűbb legyen.
Add hozzá a felvágott ollucot (vagy sárgarépát), és fűszerezd korianderrel, sóval és borssal. Keverd össze, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek.
Ne főzd túl, hogy az olluco (vagy sárgarépa) megőrizze ropogós állagát.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, hogy friss és zöld ízt adjon az ételnek.
A friss petrezselyem hozzáadása kiemeli az étel frissességét és gazdagítja az ízvilágot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.