Olluquito petrezselyemmel, perui étel sárgarépával és friss petrezselyemmel tálalva

Olluquito petrezselyemmel

Az Olluquito egy hagyományos perui étel, amelyet ollucóból készítenek. Az olluco egy helyi zöldség, amely hasonlít a sárgarépához, és gyakran főznek vele gazdag ízű zöldséges ételeket. A petrezselyem hozzáadása frissességet ad az ételnek, míg a koriander és a paradicsom egy különleges ízharmóniát alkot. Az étel népszerű a perui családok körében, és kiváló választás főétkezésként vagy köretként is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Olluco (vagy sárgarépa, ha nem elérhető)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
2 ek. Olaj
1 ek. Petrezselyem
1 db Piros paprika
1 tk. Koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ollucot hámozd meg, majd vágd fel vékony szeletekre. Ha nem elérhető olluco, használhatsz sárgarépát is, de az íze kissé eltér.

    A sárgarépát vékonyra vágva gyorsabban megpuhul, így érdemes apróra szeletelni.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben olajon megpirítjuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A fokhagyma finomra vágása segít abban, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.

    3

    A paradicsomot apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a serpenyőhöz. Főzzük 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul.

    A paradicsomot nyomkodd szét egy fakanállal, hogy a szósz sűrűbb legyen.

    4

    Add hozzá a felvágott ollucot (vagy sárgarépát), és fűszerezd korianderrel, sóval és borssal. Keverd össze, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne főzd túl, hogy az olluco (vagy sárgarépa) megőrizze ropogós állagát.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, hogy friss és zöld ízt adjon az ételnek.

    A friss petrezselyem hozzáadása kiemeli az étel frissességét és gazdagítja az ízvilágot.