Az olluquit alaposan mosd meg és vágd apró darabokra.
Ha friss olluquit használsz, ügyelj rá, hogy ne maradjon benne túl sok héj.
A sárgarépát vágd kis kockákra, a vöröshagymát és fokhagymát pedig finomra aprítsd.
A sárgarépát apró darabokra vágva gyorsabban puhul, így gyorsabban elkészül.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd add hozzá a vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg üvegesek lesznek.
A hagymát alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg, mert a keserű íz elrontja az ételt.
Tedd hozzá a sárgarépát és a zöld paprikát, majd pirítsd őket további 5-7 percig, amíg megpuhulnak.
A zöld paprika adja az étel friss, enyhén csípős ízét, ha szeretnéd, választhatsz édesebb paprikát is.
Ezután add hozzá az olluquit és a köményt, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
A kömény segít kiemelni az ételek ízét, ne sajnáld belőle!
Öntsd hozzá a vizet, majd lefedve főzd a keveréket 10-15 percig, amíg az olluquit megpuhul.
Ha szükséges, egy kis extra vizet is hozzáadhatsz, hogy az étel ne legyen túl száraz.
Miután elkészült, szórd meg friss korianderrel és tálald melegen.
A koriander frissességet ad az ételnek, így nemcsak finomabb, de színesebb is lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.