Olluquito sárgarépával tálalva, friss korianderrel

Olluquito sárgarépával

Az Olluquito egy hagyományos latin-amerikai étel, amely gyakran szerepel a perui, bolíviai és más dél-amerikai konyhákban. Az étel fő alapanyaga az olluquit, amely egy helyi zöldség. Az olluquito sárgarépával egy friss, tápláló étel, amely különleges ízvilágot kínál a fűszerekkel és a zöldségekkel. Az ételt gyakran fogyasztják a helyiek a mindennapi étkezéseken, és remek választás egy könnyű, mégis tápláló vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Olluquito
2 db Sárgarépa
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld paprika
1 csokor Koriander
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az olluquit alaposan mosd meg és vágd apró darabokra.

    Ha friss olluquit használsz, ügyelj rá, hogy ne maradjon benne túl sok héj.

    2

    A sárgarépát vágd kis kockákra, a vöröshagymát és fokhagymát pedig finomra aprítsd.

    A sárgarépát apró darabokra vágva gyorsabban puhul, így gyorsabban elkészül.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd add hozzá a vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg üvegesek lesznek.

    A hagymát alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg, mert a keserű íz elrontja az ételt.

    4

    Tedd hozzá a sárgarépát és a zöld paprikát, majd pirítsd őket további 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöld paprika adja az étel friss, enyhén csípős ízét, ha szeretnéd, választhatsz édesebb paprikát is.

    5

    Ezután add hozzá az olluquit és a köményt, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

    A kömény segít kiemelni az ételek ízét, ne sajnáld belőle!

    6

    Öntsd hozzá a vizet, majd lefedve főzd a keveréket 10-15 percig, amíg az olluquit megpuhul.

    Ha szükséges, egy kis extra vizet is hozzáadhatsz, hogy az étel ne legyen túl száraz.

    7

    Miután elkészült, szórd meg friss korianderrel és tálald melegen.

    A koriander frissességet ad az ételnek, így nemcsak finomabb, de színesebb is lesz.