Omurice Don, japán omlettes rizs étel tálalva

Omurice Don

Az Omurice Don egy japán étel, amely a rizs és omlett ínycsiklandó kombinációját képviseli. Az étel a nyugati és japán ízek ötvözésével született, és a mai napig a japán gyorséttermek egyik legnépszerűbb fogása. Az omurice szinte minden japán családban jelen van, és gyorsan elkészíthető étkezés, amely tökéletes reggelire vagy könnyed vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizs
150 g Csirkehús (pulyka is használható)
1 db Vöröshagyma
1 db Zöld paprika
2 db Tojás
3 ek. Ketchup
1 ek. Szójaszósz
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg, ha nem maradt előző napról, és hagyd kihűlni.

    A rizs legjobb, ha egy napos, mivel akkor nem ragad össze főzés közben.

    2

    A csirkehúst vágd apró kockákra, a vöröshagymát és a zöld paprikát pedig apróra.

    A csirkehúst pulykára is cserélheted, ha kedveled a könnyebb változatot.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a csirkehúst, amíg meg nem barnul.

    A csirkehúst ne főzd túl, hogy szaftos maradjon.

    4

    Add hozzá a hagymát és paprikát, és pirítsd őket 2-3 percig, amíg megpuhulnak.

    Ha a zöld paprikát nem szereted, nyugodtan helyettesítheted más zöldséggel.

    5

    Tedd hozzá a főtt rizst a serpenyőbe, és keverd össze. Adj hozzá ketchupot, szójaszószt, sót és borsot, és jól keverd össze.

    A ketchup és szójaszósz kombinációja adja a rizs gazdag, ínycsiklandó ízét.

    6

    A tojásokat verd fel, és egy másik serpenyőben készíts belőlük omlettet. Miután elkészült, tedd rá a rizst.

    Az omlett legyen lágy, hogy könnyen rá tudd helyezni a rizst.

    7

    Tálald az omurice-t úgy, hogy a rizst az omlettre teszed, és egy kis extra ketchupot is kínálhatsz mellé.

    A tálalás előtt egy kis friss koriander vagy petrezselyem is jól illik hozzá.