Omurice tál miso leves tálalva, omlettel és miso levessel

Omurice tál miso leves

Az Omurice tál miso leves egy klasszikus japán étel, amely a tradicionális omurice (tojásos rizs) és miso leves kombinációja. Az omurice, amelyet tojással burkolnak, egy gazdag rizses étel, amelyet különböző töltelékekkel, például csirkehússal és zöldségekkel készítenek. A miso leves egy gazdag, umami ízű leves, amely friss tofut és tengerifüvet tartalmaz. Az étel egyensúlyban van a textúrák és ízek között, így nemcsak tápláló, hanem igazi kulináris élmény is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizs
150 g Csirkehús
2 db Tojás
1 db Hagyma
50 g Zöldborsó
2 ek. Ketchup
2 ek. Miso paszta
500 ml Víz
1 db Tojás (miso leveshez)
100 g Tofu
1 csipet Tengerifű (nori)
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg sós vízben, amíg megpuhul. Ha kész, tedd félre, hogy kihűljön.

    Ha gyorsan meg akarod főzni a rizst, használhatsz rizsfőzőt, hogy még egyszerűbb legyen!

    2

    A csirkehúst apró darabokra vágd fel. A hagymát és a zöldborsót is apróra vágd.

    Ha gyorsabb vagy, használhatsz előre felkockázott csirkehúst.

    3

    Egy serpenyőben melegíts fel egy kis olajat, majd pirítsd meg a csirkehúst és a hagymát, amíg a csirke átsül és a hagyma üveges lesz.

    Ne hagyd túl sokáig a csirkét, hogy ne száradjon ki!

    4

    Add hozzá a zöldborsót és a főtt rizst, majd öntsd rá a ketchupot. Keverd jól össze, és tedd félre, hogy lehűljön.

    A rizs akkor lesz ízletes, ha a ketchupot jól összekevered a többi hozzávalóval.

    5

    A tojásokat verd fel, és egy serpenyőben egy kis olajjal süsd meg őket vékony omlettként.

    A tojásokat alacsony hőmérsékleten süsd, hogy puhák maradjanak, és ne keményedjenek meg!

    6

    Az omlettet helyezd a rizsre, és formázd tálalásra.

    Ha nem tudod szépen formázni az omlettet, segíthetsz egy spatulával!

    7

    A miso levest készítsd el: egy lábasban forralj fel vizet, majd add hozzá a miso pasztát és a felvert tojást.

    A miso pasztát mindig alaposan keverd el a vízben, hogy ne maradjanak csomók.

    8

    Amikor a miso leves forr, add hozzá a tofut és a tengerifüvet, és főzd még pár percig.

    A tofu könnyen törik, ezért ne főzd túl sokáig!

    9

    Tálalás előtt a miso levest ízesítsd sóval és borssal, majd öntsd a tálalóedénybe.

    A miso leves akkor lesz tökéletes, ha egyensúlyban van a só és a miso íze!