Omusubi lazaccal, friss korianderrel és fekete szezámmaggal

Omusubi lazaccal

Az Omusubi egy hagyományos japán étel, amelyet általában rizsből és különféle töltelékekből készítenek. A lazacos változat különösen népszerű, mivel a friss lazac íze tökéletesen illik a puha, ízesített rizshez. Japánban az Omusubi gyakran étkezés közbeni gyors ételként szolgál, és egy-egy egyszerű, de gazdag ízű étkezést biztosít. A szezámmagok és koriander frissessége egyedi ízvilágot kölcsönöz ennek az ételnek, amit mindenki élvezhet, aki szereti a japán konyhát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Rizs
200 g Lazacfilé
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Friss koriander
1 tk. Fekete szezámmag
0.5 tk. Fekete bors
2 db Nori lapok
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg vízben, majd főzd meg vízben az előírás szerint. Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni.

    A rizst mindig jól öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és a keményítőt, így a rizs nem lesz túl ragacsos.

    2

    A lazacot vágd fel kisebb falatnyi darabokra. Egy serpenyőben melegítsd fel a szezámolajat, és a lazacot pirítsd meg a szójaszósz hozzáadásával, amíg enyhén megpirul.

    Ha a lazacot jól megpirítod, még finomabb ízt kap. Ne pirítsd túl, hogy a hús ne száradjon ki!

    3

    Miután a lazac elkészült, tedd félre, hogy kicsit lehűljön. A megfőtt rizst egy kis sóval és fekete borssal ízesítheted.

    A rizs ízesítését finoman végezd, hogy a lazac és a rizs egyensúlyban legyenek.

    4

    Készíts egy Nori lapot, és egyenletesen tedd rá a rizst. A közepére helyezd a megpirított lazacot, majd formálj belőle kis gombócokat vagy kis háromszög alakú omusubit.

    A Nori lapot finoman tartsd a kezeddel, hogy a rizs ne essen ki, miközben formázod.

    5

    Szórd meg a kész omusubit fekete szezámmaggal és friss korianderrel.

    A szezámmagok extra ízt és textúrát adnak, míg a koriander frissességet biztosít.

    6

    Tálald az omusubit frissen, és élvezd a tökéletes egyensúlyt a fűszeres rizs és a finom lazac között.

    Ez a recept remekül illik egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, de akár előételként is tálalható.