A rizst öblítsd le hideg vízben, majd főzd meg vízben az előírás szerint. Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni.
A rizst mindig jól öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és a keményítőt, így a rizs nem lesz túl ragacsos.
A lazacot vágd fel kisebb falatnyi darabokra. Egy serpenyőben melegítsd fel a szezámolajat, és a lazacot pirítsd meg a szójaszósz hozzáadásával, amíg enyhén megpirul.
Ha a lazacot jól megpirítod, még finomabb ízt kap. Ne pirítsd túl, hogy a hús ne száradjon ki!
Miután a lazac elkészült, tedd félre, hogy kicsit lehűljön. A megfőtt rizst egy kis sóval és fekete borssal ízesítheted.
A rizs ízesítését finoman végezd, hogy a lazac és a rizs egyensúlyban legyenek.
Készíts egy Nori lapot, és egyenletesen tedd rá a rizst. A közepére helyezd a megpirított lazacot, majd formálj belőle kis gombócokat vagy kis háromszög alakú omusubit.
A Nori lapot finoman tartsd a kezeddel, hogy a rizs ne essen ki, miközben formázod.
Szórd meg a kész omusubit fekete szezámmaggal és friss korianderrel.
A szezámmagok extra ízt és textúrát adnak, míg a koriander frissességet biztosít.
Tálald az omusubit frissen, és élvezd a tökéletes egyensúlyt a fűszeres rizs és a finom lazac között.
Ez a recept remekül illik egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, de akár előételként is tálalható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.