A vöröshagymákat hámozd meg és vágd apróra. A fokhagymát is hámozd meg és aprítsd fel.
Ha a hagymát apró kockákra vágod, gyorsabban megpuhul, és az ízek is jobban összeérnek.
Egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, és add hozzá az apróra vágott hagymát. Párold közepes lángon, amíg üveges és enyhén karamellizálódik.
A hagyma karamellizálása segít kiemelni az édességét, és gazdagabb ízt ad a chutney-nak.
Add hozzá a cukrot, a köményt, a fokhagymát, a sót és a borsot, majd keverd jól össze.
A cukor segít az édesség és savanyúság egyensúlyában, de ne hagyd, hogy túl sokáig karamellizálódjon, mert akkor túl édes lesz.
Öntsd hozzá a balzsamecetet, és főzd tovább, amíg a folyadék elpárolog, és a chutney sűrűbbé válik. Ez körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.
A balzsamecet mélyebb ízt ad az ételnek. Ha túl savanyúnak érzed, adj hozzá egy kis extra cukrot.
Miután a chutney elkészült, tálald, és szórd meg friss korianderrel.
A koriander friss íze kiemeli a chutney fűszerességét, és remekül illik a hagyma gazdag ízéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.