Onion chutney, friss korianderrel díszítve, fűszeres hagyma szósz

Onion chutney

Az Onion Chutney egy indiai étel, amely gyakran kíséri az étkezéseket. A chutney a hagyma gazdag és fűszeres ízét hozza ki, amit a balzsamecet, a cukor és a fűszerek keveréke tesz különlegessé. Az étel egyszerű, mégis ínycsiklandó, és kiválóan illik húsokhoz, sajtokhoz, vagy akár egy egyszerű kenyérre is. Az indiai konyhában gyakran készítik különféle chutney variációkat, amelyek mindegyike a helyi fűszerek és hagyományok szerint készül.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Vöröshagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Cukor
3 ek. Fehér balzsamecet
1 tk. Kömény
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 tk.
0.25 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymákat hámozd meg és vágd apróra. A fokhagymát is hámozd meg és aprítsd fel.

    Ha a hagymát apró kockákra vágod, gyorsabban megpuhul, és az ízek is jobban összeérnek.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, és add hozzá az apróra vágott hagymát. Párold közepes lángon, amíg üveges és enyhén karamellizálódik.

    A hagyma karamellizálása segít kiemelni az édességét, és gazdagabb ízt ad a chutney-nak.

    3

    Add hozzá a cukrot, a köményt, a fokhagymát, a sót és a borsot, majd keverd jól össze.

    A cukor segít az édesség és savanyúság egyensúlyában, de ne hagyd, hogy túl sokáig karamellizálódjon, mert akkor túl édes lesz.

    4

    Öntsd hozzá a balzsamecetet, és főzd tovább, amíg a folyadék elpárolog, és a chutney sűrűbbé válik. Ez körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.

    A balzsamecet mélyebb ízt ad az ételnek. Ha túl savanyúnak érzed, adj hozzá egy kis extra cukrot.

    5

    Miután a chutney elkészült, tálald, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze kiemeli a chutney fűszerességét, és remekül illik a hagyma gazdag ízéhez.