Onsen Tamago sült zöldségekkel, lágy tojással és friss korianderrel tálalva

Onsen Tamago sült zöldségekkel

Az Onsen Tamago egy klasszikus japán étel, melyet forró vízben, alacsony hőmérsékleten készítenek, így a tojás fehérje megszilárdul, de a sárgája krémes és folyékony marad. A sült zöldségek és a koriander íze tökéletes kiegészítője ennek az ételnek. Az onsen tamago elkészítése különleges figyelmet igényel, hiszen a pontos hőmérséklet elérése kulcsfontosságú. Képzeld el, ahogy a lágy tojás szépen felpattan, és a sárgája finoman, lágyan folyik a sült zöldségek között – igazi élmény minden falat!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
200 g Édesburgonya
150 g Cukkini
100 g Sárgarépa
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az onsen tamago elkészítéséhez tegyél fel egy lábast vízfürdőbe, és állítsd be a hőmérsékletet 65-70°C-ra. A tojásokat tedd bele a vízbe és hagyd főni 20-25 percig, amíg a fehérje megdermed, de a sárgája még lágy marad.

    Ha nincs pontos hőmérőd, használd a konyhában lévő hőfokozatot a víz melegítéséhez, és ügyelj arra, hogy ne forrjon fel a víz!

    2

    A zöldségeket hámozd meg, majd vágd fel őket egyenletes darabokra. Az édesburgonyát, cukkinik, sárgarépát helyezd egy tepsire, és locsold meg olívaolajjal. Sózd és borsozd meg őket, majd finoman reszelj rá fokhagymát.

    Ügyelj arra, hogy a zöldségeket egyenletesen szeleteld fel, így minden egyformán süljön.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A zöldségeket süsd 25-30 percig, amíg megpuhulnak és enyhén karamellizálódnak.

    A sütési idő függhet a zöldségek vastagságától. Ne süsd túl őket, hogy ne veszítsenek az ízükből!

    4

    Amikor a tojások és a zöldségek is elkészültek, tálald az onsen tamagot egy tányérra, és helyezd mellé a sült zöldségeket.

    A korianderlevelekkel szórva tálald, hogy friss, zöld ízt adjon az ételnek.