Onsen Tamago udon levesben friss tojással, garnélával és tenger gyümölcseivel tálalva

Onsen Tamago udon levesben

Az onsen tamago egy tradicionális japán étel, amely a nyugtató levesek közé tartozik, különösen népszerű reggeliként vagy könnyű vacsoraként. Az onsen tamago tojásokat a híres onsen forrásokban főzik, de otthon is könnyen elkészíthetők. Az udon leves gazdag alaplével és friss tenger gyümölcseivel gazdagítva a tökéletes étel élményt nyújt. A tojás lágy sárgája és a garnélák édes íze fantasztikus harmóniát alkotnak a friss levesben.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Udon tészta
2 db Friss tojás
800 ml Csirke alaplé
2 ek. Sójavas
1 ek. Mirin
1 ek. Sushikecsap
100 g Friss tenger gyümölcsei (pl. garnéla, hal)
2 szál Zöldhagyma
1 tk. Szezámmag
1 lap Nori (szárított tengeri alga)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Tedd a tojásokat egy lábasba, és öntsd fel vízzel, hogy teljesen ellepje őket. Főzd őket 6-7 percig alacsony lángon, hogy puha tojásokat kapj. Miután elkészültek, vedd ki őket, és tedd félre.

    Az onsen tamago tojásoknak kívül puháknak kell lenniük, de a sárgája folyós maradjon. Ne főzd túl!

    2

    A csirke alaplét öntsd egy nagy lábasba, és forrald fel. Add hozzá a szójaszószt, mirint és a sushikecsapot, hogy ízesítsd a levest.

    Ha szeretnéd, egy kis pici friss gyömbért is tehetsz a levesbe, hogy még frissebb ízt kapjon.

    3

    A tésztát főzd meg a csomagolás utasításai szerint, majd tedd félre.

    Ne hagyd túl sokáig főzni a tésztát, hogy ne legyen túl puha vagy szétfőtt!

    4

    A garnélát és a halat rövid ideig forrald a levesben, hogy átmelegedjenek, majd tedd félre.

    A tenger gyümölcsei gyorsan elkészülnek, ne főzd őket túl, különben kemények lesznek!

    5

    Tálalás előtt a tálak aljára helyezd az udon tésztát, majd öntsd rá a forró levest. Az onsen tamago tojásokat tedd a leves tetejére, és díszítsd zöldhagymával, szezámmaggal, valamint nori darabokkal.

    A tálaláskor ügyelj arra, hogy a tojásokat óvatosan helyezd a levesre, hogy ne törjenek el.