Orange Sorbet tálalva

Orange Sorbet

A narancs sorbet egy klasszikus francia desszert, amely a citrusok természetes édességét és frissességét ötvözi. Az élénk narancsszín és az intenzív íz minden falatban igazi élvezetet nyújt. Egy forró nyári délutánon nincs is jobb, mint egy hűsítő kanál narancs sorbet, amely felfrissíti az érzékeket. A házi készítésű változat garantálja a természetes ízeket és az adalékmentes élvezetet!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
170 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 ml Frissen facsart narancslé
150 g Kristálycukor
200 ml Víz
1 db Narancshéj (reszelt)
30 ml Frissen facsart citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis lábosban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, és szirupot nem kapsz.

    A szirupot ne forrald túl, csak addig melegítsd, amíg a cukor feloldódik.

    2

    Hagyd a cukorszirupot szobahőmérsékleten kihűlni.

    A kihűlés azért fontos, hogy ne melegítse fel a narancslevet.

    3

    Facsard ki a narancsokat és a citromot, majd szűrd át a levet, hogy eltávolítsd a magokat és a rostokat.

    A frissen facsart narancslé a legjobb, de ha nincs időd, használhatsz bolti narancslevet is.

    4

    Reszeld le egy narancs héját, és keverd hozzá a narancsléhez, hogy intenzívebb citrusos ízt kapj.

    A narancshéjat csak a színes részét reszeld le, a fehér rész keserű lehet.

    5

    Keverd össze a narancs-citromlevet a kihűlt cukorsziruppal, hogy egyenletes keveréket kapj.

    Fontos, hogy a cukorszirup teljesen kihűljön, mielőtt a gyümölcsléhez adod, különben a sorbet állaga nem lesz megfelelő.

    6

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a sorbetet a gép utasításai szerint.

    A fagylaltgép használata előtt érdemes a fagyasztótálat legalább 24 órára a fagyasztóba tenni.

    7

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd a keveréket egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át egy villával, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristályok. Ismételd meg ezt 3-4 órán át.

    A gyakori átkeverés segít megelőzni a jégkristályok kialakulását, így a sorbet krémesebb lesz.

    8

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    A sorbetet kínálhatod friss gyümölcsökkel vagy mentával díszítve.