Egy közepes méretű lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot. Melegítsd közepes lángon, miközben folyamatosan kevergeted, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald fel!
A cukor teljes feloldódása fontos a sima állag eléréséhez.
Vedd le a tűzről, és add hozzá a vaníliakivonatot. Keverd el, majd hagyd szobahőmérsékletűre hűlni. Ezután tedd a hűtőbe legalább 3 órára, vagy akár egy éjszakára, hogy jól lehűljön.
A hűtési idő alatt a keverék sűrűsödik, ami hozzájárul a fagylalt krémes állagához.
Töltsd a lehűlt fagylaltalapot fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos tálba, és fagyaszd, közben 30 percenként keverd át botmixerrel vagy villával 3-4 órán át.
A botmixerrel történő átkeverés segít a jégkristályok eloszlatásában, így krémesebb lesz a fagylalt.
Amikor a fagylalt már sűrűsödni kezd, óvatosan keverd bele a durvára tört Oreo darabokat. Tipp: ne keverd túl, hogy a kekszdarabok ne ázzanak el, és megőrizzék roppanós textúrájukat.
Az Oreo kekszeket érdemes közvetlenül a hozzákeverés előtt összetörni, hogy minél ropogósabbak maradjanak.
Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt hagyd szobahőmérsékleten állni 5-10 percig, így könnyebben kanalazható lesz.
A tálalás előtti pihentetés segít a fagylaltnak elérni a megfelelő állagot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.