Oreo Ice Cream fagylalt tálalva

Oreo Ice Cream

Az Oreo Ice Cream a világ egyik legismertebb kekszének fagylaltosított változata, amely minden generáció kedvence lehet. Az első változatok az USA gyorséttermeiben jelentek meg, majd a házi verziók is egyre népszerűbbé váltak. Ez a fagylalt tökéletesen ötvözi a krémes vaníliás alapot a ropogós Oreo darabokkal, amelyek nem áznak el, ha megfelelően adjuk hozzá őket. Az elkészítés egyszerű, de a hűtés és a keverési technika kulcsfontosságú. A fagylalt különösen akkor látványos, ha a kekszdarabok nem csak keverednek, hanem a tetejére is kerül néhány extra díszítésként – persze nem levéllel vagy gyümölccsel! Tipp: ha extra csokis hatást szeretnél, adhatsz hozzá kevés olvasztott csokit is márványos hatás eléréséhez, de csak akkor, ha a fagyi már hideg.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín
200 ml Teljes tej
120 g Kristálycukor
1 tk. Vaníliakivonat
120 g Oreo keksz (durvára törve)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes méretű lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot. Melegítsd közepes lángon, miközben folyamatosan kevergeted, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald fel!

    A cukor teljes feloldódása fontos a sima állag eléréséhez.

    2

    Vedd le a tűzről, és add hozzá a vaníliakivonatot. Keverd el, majd hagyd szobahőmérsékletűre hűlni. Ezután tedd a hűtőbe legalább 3 órára, vagy akár egy éjszakára, hogy jól lehűljön.

    A hűtési idő alatt a keverék sűrűsödik, ami hozzájárul a fagylalt krémes állagához.

    3

    Töltsd a lehűlt fagylaltalapot fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos tálba, és fagyaszd, közben 30 percenként keverd át botmixerrel vagy villával 3-4 órán át.

    A botmixerrel történő átkeverés segít a jégkristályok eloszlatásában, így krémesebb lesz a fagylalt.

    4

    Amikor a fagylalt már sűrűsödni kezd, óvatosan keverd bele a durvára tört Oreo darabokat. Tipp: ne keverd túl, hogy a kekszdarabok ne ázzanak el, és megőrizzék roppanós textúrájukat.

    Az Oreo kekszeket érdemes közvetlenül a hozzákeverés előtt összetörni, hogy minél ropogósabbak maradjanak.

    5

    Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt hagyd szobahőmérsékleten állni 5-10 percig, így könnyebben kanalazható lesz.

    A tálalás előtti pihentetés segít a fagylaltnak elérni a megfelelő állagot.