Oreo Ice Cream Bar házi készítésű jégkrém

Oreo Ice Cream Bar

Az Oreo Ice Cream Bar egy igazi klasszikus, amely a világhírű Oreo keksz és a krémes jégkrém tökéletes kombinációja. Az Oreo kekszet 1912-ben alkották meg, és azóta is az egyik legnépszerűbb édesség. A jégkrém változat a ropogós keksz és a lágy fagylalt párosításával nyújt felejthetetlen élményt. Képzeld el, ahogy a csokoládébevonat roppan az első harapásnál, majd a krémes Oreo fagylalt olvad el a szádban – minden falat egy kis boldogság!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 25 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Oreo keksz
250 ml Tejszín
100 g Sűrített tej
1 tk. Vanília kivonat
150 g Étcsokoládé
10 ml Napraforgóolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kekszeket apróra törd össze egy konyhai aprítóban vagy egy zacskóba téve sodrófával zúzd össze.

    Ha zacskóban zúzod, tegyél alá egy konyharuhát, hogy ne csússzon el és ne sérüljön a pult.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a tejszínt, a sűrített tejet és a vanília kivonatot, amíg homogén állagú lesz.

    A legjobb eredmény érdekében használj hideg tejszínt.

    3

    Szórd bele az összetört Oreo keksz 80%-át, majd óvatosan keverd el, hogy egyenletesen eloszoljon a fagylaltalapban.

    A maradék kekszet tedd félre a díszítéshez a végén.

    4

    Öntsd a keveréket jégkrémformákba, és helyezd be a pálcikákat. Fagyaszd legalább 4-5 órán keresztül.

    Ha nincs jégkrémformád, használhatsz papírpoharakat is. A pálcikákat akkor szúrd bele, amikor a fagylalt már félig megfagyott, így nem fognak eldőlni.

    5

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben, majd keverd hozzá az olajat, hogy folyékonyabb állagú legyen.

    Mikrohullámú sütőben 30 másodperces intervallumokban olvaszd, kevergetve közben, hogy elkerüld az égést. Az olaj segít, hogy a csokoládé ne legyen túl kemény a fagyasztás után.

    6

    A megfagyott jégkrémeket mártsd bele az olvasztott csokoládéba, majd szórd meg a maradék Oreo keksszel, hogy extra ropogós legyen.

    Gyorsan dolgozz, mert a hideg jégkrém lehűti a csokoládét, és hamar megszilárdul.

    7

    Helyezd a csokoládéval bevont jégkrémeket sütőpapírra, és tedd vissza a fagyasztóba még 30 percre, hogy a csokoládé megszilárduljon.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a jégkrémek ráragadjanak a tálcára.

    8

    Tálalás előtt hagyd a jégkrémet szobahőmérsékleten 2-3 percig állni, hogy könnyebben harapható legyen.

    Ha túl sokáig hagyod kint, megolvad.