Oreo krémtorta sütés nélkül

Oreo krémtorta

Az Oreo krémtorta az egyik legnépszerűbb sütés nélküli desszert, amely egyszerre könnyű és ízletes. Ez a torta tökéletes választás, ha gyorsan szeretnél valami különlegeset készíteni. Az Oreo keksz gazdag csokoládé íze és a lágy krémsajt harmóniája teszi ezt a receptet ellenállhatatlanná. Ez a desszert bármilyen alkalomra tökéletes, legyen szó születésnapról, vendégvárásról, vagy egy egyszerű családi desszertről.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 20 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Oreo keksz
150 g Vaj
400 g Krémsajt
250 ml Tejszín
100 g Porcukor
5 ml Vanília kivonat
10 g Zselatin
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Az Oreo kekszeket morzsold finomra, majd keverd össze az olvasztott vajjal. Nyomkodd egyenletesen egy tortaforma aljára, és tedd hűtőbe, hogy megszilárduljon.

    A kekszmorzsát zacskóban, sodrófával is finomra tudod törni, ha nincs aprítógéped. A kekszalapot alaposan nyomkodd le, hogy ne essen szét.

    2

    A zselatint áztasd hideg vízbe, majd enyhén melegítsd fel, hogy feloldódjon. Hagyd hűlni szobahőmérsékletre.

    Fontos, hogy a zselatin ne forrjon fel, mert elveszíti a zselésítő képességét. A kihűlt zselatint lassan csorgasd a krémbe, miközben folyamatosan kevered, hogy ne csomósodjon.

    3

    Egy tálban keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vanília kivonatot, amíg sima krémet nem kapsz.

    A krémsajtot felhasználás előtt vedd ki a hűtőből, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni. Ne keverd túl a krémet, mert folyós lehet.

    4

    Verd fel a tejszínt kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a krémsajtos keverékbe.

    A tejszín legyen nagyon hideg, mielőtt felvered, így könnyebben keményedik. Ne keverd túl a tejszínhabot, mert kicsapódhat.

    5

    Add hozzá a feloldott zselatint a krémhez, és alaposan keverd el, hogy egyenletes legyen az állaga.

    A zselatint lassan csorgasd a krémbe, miközben folyamatosan kevered, hogy ne csomósodjon.

    6

    Öntsd a krémet az Oreo alapra, és simítsd el a tetejét. Díszítsd a tetejét Oreo kekszekkel vagy kekszmorzsával.

    A torta tetejét díszítheted egész Oreo kekszekkel, kekszmorzsával vagy akár csokoládéöntettel is.

    7

    Tedd a tortát a hűtőbe legalább 4-6 órára, hogy a krém teljesen megszilárduljon.

    A legjobb, ha a tortát egy éjszakán át a hűtőben hagyod, hogy a krém teljesen megszilárduljon és az ízek összeérjenek.

    8

    Tálalás előtt óvatosan szabadítsd ki a tortát a formából, és vágd szeletekre.

    A tortaformát tálalás előtt mártsd forró vízbe pár másodpercre, így könnyebben elválik a torta a formától.