Az Oreo kekszeket morzsold finomra, majd keverd össze az olvasztott vajjal. Nyomkodd egyenletesen egy tortaforma aljára, és tedd hűtőbe, hogy megszilárduljon.
A kekszmorzsát zacskóban, sodrófával is finomra tudod törni, ha nincs aprítógéped. A kekszalapot alaposan nyomkodd le, hogy ne essen szét.
A zselatint áztasd hideg vízbe, majd enyhén melegítsd fel, hogy feloldódjon. Hagyd hűlni szobahőmérsékletre.
Fontos, hogy a zselatin ne forrjon fel, mert elveszíti a zselésítő képességét. A kihűlt zselatint lassan csorgasd a krémbe, miközben folyamatosan kevered, hogy ne csomósodjon.
Egy tálban keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vanília kivonatot, amíg sima krémet nem kapsz.
A krémsajtot felhasználás előtt vedd ki a hűtőből, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni. Ne keverd túl a krémet, mert folyós lehet.
Verd fel a tejszínt kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a krémsajtos keverékbe.
A tejszín legyen nagyon hideg, mielőtt felvered, így könnyebben keményedik. Ne keverd túl a tejszínhabot, mert kicsapódhat.
Add hozzá a feloldott zselatint a krémhez, és alaposan keverd el, hogy egyenletes legyen az állaga.
A zselatint lassan csorgasd a krémbe, miközben folyamatosan kevered, hogy ne csomósodjon.
Öntsd a krémet az Oreo alapra, és simítsd el a tetejét. Díszítsd a tetejét Oreo kekszekkel vagy kekszmorzsával.
A torta tetejét díszítheted egész Oreo kekszekkel, kekszmorzsával vagy akár csokoládéöntettel is.
Tedd a tortát a hűtőbe legalább 4-6 órára, hogy a krém teljesen megszilárduljon.
A legjobb, ha a tortát egy éjszakán át a hűtőben hagyod, hogy a krém teljesen megszilárduljon és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt óvatosan szabadítsd ki a tortát a formából, és vágd szeletekre.
A tortaformát tálalás előtt mártsd forró vízbe pár másodpercre, így könnyebben elválik a torta a formától.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.