Őszi sütőtökös torta pörkölt dióval díszítve

Őszi sütőtökös torta

Az őszi sütőtökös torta a szezon legjobb ízeit hozza el. A sütőtökpüré selymes állaga és a fűszerek gazdag aromája tökéletesen harmonizál. A krémsajtos bevonat finom egyensúlyt ad a tortának, míg a pörkölt dió ropogós textúrával teszi teljessé. Ez a torta nemcsak az őszi ünnepek sztárja lehet, hanem egy baráti összejövetel vagy családi vacsora fénypontja is. A könnyen követhető recept garantálja a sikert, és az ízek mindenkit lenyűgöznek.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 óra 35 perc
4500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
300 g Liszt
200 g Kristálycukor
100 g Barna cukor
150 g Vaj
3 db Tojás
250 g Sütőtökpüré
100 ml Tej
1 cs. Sütőpor
1 tk. Fahéj
0.5 tk. Szegfűszeg (őrölt)
0.5 tk. Gyömbérpor
300 g Krém sajt
150 g Porcukor
200 ml Tejszín
1 tk. Vanília kivonat
50 g Pörkölt dió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be egy tortaformát.

    A sütő előmelegítése biztosítja, hogy a torta egyenletesen süljön meg. A forma alapos előkészítése megakadályozza a leragadást.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget és a gyömbérport.

    A fűszereket alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen oszlanak el a tésztában.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a kristálycukorral és barna cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat.

    A vaj és a cukrok alapos habosítása fontos a torta könnyedségéhez. A barna cukor mélyebb ízt és nedvességet ad a tésztának. A tojásokat egyenként add hozzá, hogy elkerüld a tészta kicsapódását.

    4

    Add hozzá a sütőtökpürét és a tejet, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat, amíg sima tésztát kapsz.

    A sütőtökpüré nedvességet és gazdag ízt ad a tortának. A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást, és ne keverd túl a tésztát.

    5

    Öntsd a tésztát a formába, és süsd 30-35 percig. Hagyd teljesen kihűlni.

    Ellenőrizd a torta közepét egy fogpiszkálóval. Ha tisztán jön ki, a torta megsült. A tortát teljesen hűtsd ki a formában, mielőtt kivennéd, hogy ne törjön össze.

    6

    A krémhez keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát. Óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tejszínt.

    A krémsajt legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen keverhető legyen. A tejszínt óvatosan forgasd bele, hogy a krém könnyű és habos maradjon.

    7

    Vond be a torta tetejét és oldalát a krémmel, majd simítsd el egyenletesen.

    A krémet egyenletesen kend el a tortán egy spatula segítségével.

    8

    Díszítsd a tortát pörkölt dióval és egy kis fahéjjal megszórva, hogy fokozd az őszi hangulatot.

    A pörkölt dió intenzívebb ízt ad. A fahéjjal való megszórás tovább fokozza az őszi hangulatot.

    9

    Hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald.

    A hűtés segít a krémnek megszilárdulni és az ízeknek összeérni.