Ɛszi sĂŒtƑtökös torta pörkölt diĂłval dĂ­szĂ­tve

Ɛszi sĂŒtƑtökös torta

Az Ƒszi sĂŒtƑtökös torta a szezon legjobb Ă­zeit hozza el. A sĂŒtƑtökpĂŒrĂ© selymes ĂĄllaga Ă©s a fƱszerek gazdag aromĂĄja tökĂ©letesen harmonizĂĄl. A krĂ©msajtos bevonat finom egyensĂșlyt ad a tortĂĄnak, mĂ­g a pörkölt diĂł ropogĂłs textĂșrĂĄval teszi teljessĂ©. Ez a torta nemcsak az Ƒszi ĂŒnnepek sztĂĄrja lehet, hanem egy barĂĄti összejövetel vagy csalĂĄdi vacsora fĂ©nypontja is. A könnyen követhetƑ recept garantĂĄlja a sikert, Ă©s az Ă­zek mindenkit lenyƱgöznek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 1 Ăłra
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 Ăłra 35 perc
4500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 300 g Liszt
⭕ 200 g Kristálycukor
⭕ 100 g Barna cukor
⭕ 150 g Vaj
⭕ 3 db Tojás
⭕ 250 g SĂŒtƑtökpĂŒrĂ©
⭕ 100 ml Tej
⭕ 1 cs. SĂŒtƑpor
⭕ 1 tk. FahĂ©j
⭕ 0.5 tk. SzegfƱszeg (Ƒrölt)
⭕ 0.5 tk. GyömbĂ©rpor
⭕ 300 g KrĂ©m sajt
⭕ 150 g Porcukor
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 1 tk. Vanília kivonat
⭕ 50 g Pörkölt diĂł

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra. Vajazz ki Ă©s lisztezz be egy tortaformĂĄt.

    A sĂŒtƑ elƑmelegĂ­tĂ©se biztosĂ­tja, hogy a torta egyenletesen sĂŒljön meg. A forma alapos elƑkĂ©szĂ­tĂ©se megakadĂĄlyozza a leragadĂĄst.

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂŒtƑport, a fahĂ©jat, a szegfƱszeget Ă©s a gyömbĂ©rport.

    A fƱszereket alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen oszlanak el a tésztåban.

    3

    Egy måsik tålban habosítsd fel a vajat a kristålycukorral és barna cukorral, majd add hozzå egyenként a tojåsokat.

    A vaj Ă©s a cukrok alapos habosĂ­tĂĄsa fontos a torta könnyedsĂ©gĂ©hez. A barna cukor mĂ©lyebb Ă­zt Ă©s nedvessĂ©get ad a tĂ©sztĂĄnak. A tojĂĄsokat egyenkĂ©nt add hozzĂĄ, hogy elkerĂŒld a tĂ©szta kicsapĂłdĂĄsĂĄt.

    4

    Add hozzĂĄ a sĂŒtƑtökpĂŒrĂ©t Ă©s a tejet, majd fokozatosan keverd bele a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat, amĂ­g sima tĂ©sztĂĄt kapsz.

    A sĂŒtƑtökpĂŒrĂ© nedvessĂ©get Ă©s gazdag Ă­zt ad a tortĂĄnak. A szĂĄraz Ă©s nedves hozzĂĄvalĂłkat felvĂĄltva add hozzĂĄ, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst, Ă©s ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt.

    5

    Öntsd a tĂ©sztĂĄt a formĂĄba, Ă©s sĂŒsd 30-35 percig. Hagyd teljesen kihƱlni.

    EllenƑrizd a torta közepĂ©t egy fogpiszkĂĄlĂłval. Ha tisztĂĄn jön ki, a torta megsĂŒlt. A tortĂĄt teljesen hƱtsd ki a formĂĄban, mielƑtt kivennĂ©d, hogy ne törjön össze.

    6

    A krĂ©mhez keverd össze a krĂ©msajtot, a porcukrot Ă©s a vanĂ­liĂĄt. Óvatosan forgasd bele a kemĂ©ny habbĂĄ vert tejszĂ­nt.

    A krĂ©msajt legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, hogy könnyen keverhetƑ legyen. A tejszĂ­nt Ăłvatosan forgasd bele, hogy a krĂ©m könnyƱ Ă©s habos maradjon.

    7

    Vond be a torta tetejét és oldalåt a krémmel, majd simítsd el egyenletesen.

    A krémet egyenletesen kend el a tortån egy spatula segítségével.

    8

    DĂ­szĂ­tsd a tortĂĄt pörkölt diĂłval Ă©s egy kis fahĂ©jjal megszĂłrva, hogy fokozd az Ƒszi hangulatot.

    A pörkölt diĂł intenzĂ­vebb Ă­zt ad. A fahĂ©jjal valĂł megszĂłrĂĄs tovĂĄbb fokozza az Ƒszi hangulatot.

    9

    HƱtsd a tortåt legalåbb egy órån åt, hogy az ízek összeérjenek, majd tålald.

    A hƱtés segít a krémnek megszilårdulni és az ízeknek összeérni.