MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 180°C-ra. Vajazz ki Ă©s lisztezz be egy tortaformĂĄt.
A sĂŒtĆ elĆmelegĂtĂ©se biztosĂtja, hogy a torta egyenletesen sĂŒljön meg. A forma alapos elĆkĂ©szĂtĂ©se megakadĂĄlyozza a leragadĂĄst.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂŒtĆport, a fahĂ©jat, a szegfƱszeget Ă©s a gyömbĂ©rport.
A fƱszereket alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen oszlanak el a tésztåban.
Egy mĂĄsik tĂĄlban habosĂtsd fel a vajat a kristĂĄlycukorral Ă©s barna cukorral, majd add hozzĂĄ egyenkĂ©nt a tojĂĄsokat.
A vaj Ă©s a cukrok alapos habosĂtĂĄsa fontos a torta könnyedsĂ©gĂ©hez. A barna cukor mĂ©lyebb Ăzt Ă©s nedvessĂ©get ad a tĂ©sztĂĄnak. A tojĂĄsokat egyenkĂ©nt add hozzĂĄ, hogy elkerĂŒld a tĂ©szta kicsapĂłdĂĄsĂĄt.
Add hozzĂĄ a sĂŒtĆtökpĂŒrĂ©t Ă©s a tejet, majd fokozatosan keverd bele a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat, amĂg sima tĂ©sztĂĄt kapsz.
A sĂŒtĆtökpĂŒrĂ© nedvessĂ©get Ă©s gazdag Ăzt ad a tortĂĄnak. A szĂĄraz Ă©s nedves hozzĂĄvalĂłkat felvĂĄltva add hozzĂĄ, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst, Ă©s ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt.
Ăntsd a tĂ©sztĂĄt a formĂĄba, Ă©s sĂŒsd 30-35 percig. Hagyd teljesen kihƱlni.
EllenĆrizd a torta közepĂ©t egy fogpiszkĂĄlĂłval. Ha tisztĂĄn jön ki, a torta megsĂŒlt. A tortĂĄt teljesen hƱtsd ki a formĂĄban, mielĆtt kivennĂ©d, hogy ne törjön össze.
A krĂ©mhez keverd össze a krĂ©msajtot, a porcukrot Ă©s a vanĂliĂĄt. Ăvatosan forgasd bele a kemĂ©ny habbĂĄ vert tejszĂnt.
A krĂ©msajt legyen szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱ, hogy könnyen keverhetĆ legyen. A tejszĂnt Ăłvatosan forgasd bele, hogy a krĂ©m könnyƱ Ă©s habos maradjon.
Vond be a torta tetejĂ©t Ă©s oldalĂĄt a krĂ©mmel, majd simĂtsd el egyenletesen.
A krĂ©met egyenletesen kend el a tortĂĄn egy spatula segĂtsĂ©gĂ©vel.
DĂszĂtsd a tortĂĄt pörkölt diĂłval Ă©s egy kis fahĂ©jjal megszĂłrva, hogy fokozd az Ćszi hangulatot.
A pörkölt diĂł intenzĂvebb Ăzt ad. A fahĂ©jjal valĂł megszĂłrĂĄs tovĂĄbb fokozza az Ćszi hangulatot.
HƱtsd a tortĂĄt legalĂĄbb egy ĂłrĂĄn ĂĄt, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek, majd tĂĄlald.
A hƱtĂ©s segĂt a krĂ©mnek megszilĂĄrdulni Ă©s az Ăzeknek összeĂ©rni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.