Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be egy tortaformát.
A sütő előmelegítése biztosítja, hogy a torta egyenletesen süljön meg. A forma alapos előkészítése megakadályozza a leragadást.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget és a gyömbérport.
A fűszereket alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen oszlanak el a tésztában.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a kristálycukorral és barna cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat.
A vaj és a cukrok alapos habosítása fontos a torta könnyedségéhez. A barna cukor mélyebb ízt és nedvességet ad a tésztának. A tojásokat egyenként add hozzá, hogy elkerüld a tészta kicsapódását.
Add hozzá a sütőtökpürét és a tejet, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat, amíg sima tésztát kapsz.
A sütőtökpüré nedvességet és gazdag ízt ad a tortának. A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást, és ne keverd túl a tésztát.
Öntsd a tésztát a formába, és süsd 30-35 percig. Hagyd teljesen kihűlni.
Ellenőrizd a torta közepét egy fogpiszkálóval. Ha tisztán jön ki, a torta megsült. A tortát teljesen hűtsd ki a formában, mielőtt kivennéd, hogy ne törjön össze.
A krémhez keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát. Óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tejszínt.
A krémsajt legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen keverhető legyen. A tejszínt óvatosan forgasd bele, hogy a krém könnyű és habos maradjon.
Vond be a torta tetejét és oldalát a krémmel, majd simítsd el egyenletesen.
A krémet egyenletesen kend el a tortán egy spatula segítségével.
Díszítsd a tortát pörkölt dióval és egy kis fahéjjal megszórva, hogy fokozd az őszi hangulatot.
A pörkölt dió intenzívebb ízt ad. A fahéjjal való megszórás tovább fokozza az őszi hangulatot.
Hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald.
A hűtés segít a krémnek megszilárdulni és az ízeknek összeérni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.