Pa amb tomàquet i fuet, friss baguette, paradicsom és fuet szeletekkel

Pa amb tomàquet i fuet

A Pa amb tomàquet i fuet a katalán konyha klasszikusa, amely az egyszerűségében rejti a varázsát. A fogás már évszázadok óta jelen van a spanyol étkezési kultúrában, különösen a melegebb hónapokban, amikor a friss paradicsom és a ropogós kenyér kombinációja a legjobb választás. A fuet, a hagyományos spanyol szalámi, igazi karaktert ad ennek az ételnek, és a friss paradicsom és olívaolaj egy friss, egészséges fogást eredményez. Az étel gyorsan elkészíthető, és tökéletes reggelire vagy délutáni snackként is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Friss baguette
2 db Érett paradicsom
100 g Fuet
2 ek. Olivolja
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd fel a baguettet hosszában. Az így kapott fél baguette darabokat tedd egy tepsibe, és egy kevés olívaolajjal locsold meg a felületüket.

    A friss baguette nemcsak az íz miatt fontos, hanem hogy kellően ropogós maradjon a sütés után is.

    2

    Tedd a baguette darabokat egy 180°C-ra előmelegített sütőbe 5-7 percre, hogy a kenyér enyhén piruljon és ropogós legyen.

    Ne süsd túl a kenyeret, mert akkor kiszárad, és nem lesz kellemes az állaga.

    3

    Miközben a kenyér sül, vágd fel az érett paradicsomokat felére, és dörzsöld át a frissen sült baguette darabokat a paradicsom vágott felületével.

    Az érett paradicsom lédús és ízletes lesz, ami nagyon fontos, hogy a kenyér igazán ízes legyen.

    4

    A fuetet vékony szeletekre vágva helyezd a pirított kenyérre. Ha szeretnéd, egy kevés friss borsot is szórhatsz rá, hogy még ízesebb legyen.

    A fuet karakteres íze tökéletesen illik a paradicsomhoz, és jól kiegészíti a kenyér ropogósságát.

    5

    Locsold meg a kész ételt egy kevés olívaolajjal, és egy csipetnyi sóval ízesítheted.

    A friss olívaolaj gazdag, gyümölcsös ízt ad a fogásnak, és emeli a paradicsom ízét.