Pa Thong Ko thai fánk tálalva

Pa Thong Ko

A Pa Thong Ko Thaiföld egyik legismertebb reggelije, amely a kínai Youtiao ihlette változata. Ez a könnyű és ropogós fánk tradicionálisan friss, meleg formában kerül az asztalra, gyakran édes mártásokkal, például sűrített tejjel vagy pandan krémmel fogyasztják. A thaiföldi piacokon és utcai árusoknál mindig frissen készítik, hogy megőrizzék a tökéletes állagot és ízt. Ha otthon készíted el, garantáltan élvezheted ezt az autentikus és ízletes reggelit!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzaliszt
150 ml Víz
5 g Élesztő
15 g Cukor
1 csipet
3 g Sütőpor
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sót és sütőport. Egy másik edényben oldd fel az élesztőt langyos vízben és hagyd állni 5 percig, amíg felfut.

    A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztíthatja az élesztőt. Ha az élesztő nem fut fel 5 perc alatt, akkor valószínűleg lejárt a szavatossági ideje, és újat kell használnod.

    2

    Öntsd az élesztős keveréket a liszthez, majd alaposan dolgozd össze, amíg sima, rugalmas tésztát kapsz. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet.

    A tésztát alaposan gyúrd össze, hogy rugalmas legyen.

    3

    Takard le a tésztát és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A tésztát meleg helyen, huzattól védve keleszd.

    4

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát körülbelül 1 cm vastagságúra, majd vágd hosszúkás csíkokra.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra.

    5

    Párosával illeszd össze a tésztacsíkokat, majd középen egy kis vízzel nedvesített pálcával finoman nyomd össze, hogy összetapadjanak.

    A vízzel nedvesített pálcika segít, hogy a tésztacsíkok jobban összetapadjanak.

    6

    Forrósítsd fel az olajat közepesen magas hőfokra, majd süsd a tésztapárokat aranybarnára, folyamatosan forgatva őket, hogy egyenletesen süljenek.

    Az olaj hőmérsékletét ellenőrizheted egy kis tésztadarabbal. Ha a tészta azonnal feljön és buborékok képződnek körülötte, akkor az olaj elég forró. Ne tegyél túl sok tésztapárt egyszerre a serpenyőbe, mert az olaj hőmérséklete lecsökkenhet.

    7

    Ha elkészültek, szedd ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassa. Melegen tálald, például sűrített tejjel vagy pandan krémmel.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat.