Áztasd be a rizstésztát meleg vízbe 15 percig, hogy megpuhuljon, majd szűrd le.
Ne áztasd túl a tésztát, mert akkor túlságosan puha lesz és könnyen eltörik a serpenyőben.
Aprítsd fel a fokhagymát és a vöröshagymát. Vágd kockára a tofut és szeleteld fel a zöldhagymát.
A fokhagymát érdemes minél apróbbra vágni, hogy jobban kiadja az ízét.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a tofut aranybarnára, majd tedd félre.
A tofu pirításához használj magas hőfokot, hogy ropogós legyen, de ne égjen meg.
Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a garnélarákot, amíg rózsaszín nem lesz, majd tedd félre.
A garnélarákot ne süsd túl, mert akkor rágós lesz. Amint rózsaszín, vedd ki a serpenyőből.
Pirítsd meg a fokhagymát és vöröshagymát, majd add hozzá a beáztatott rizstésztát.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad az ételnek.
Öntsd hozzá a halszószt, tamarind pasztát és a barna cukrot, majd keverd alaposan, hogy a tészta felszívja az ízeket.
A tamarind paszta mennyiségét ízlés szerint változtathatod, attól függően, hogy mennyire savanykás ízt szeretnél.
Toljuk a tésztát a serpenyő egyik oldalára, és üsd a tojásokat a másik oldalára. Kevergetve süsd meg, majd keverd a tésztához.
Fontos, hogy a tojást külön süsd meg, mielőtt a tésztához kevered, így nem lesz nyers íze.
Add vissza a serpenyőbe a tofut és a garnélarákot, majd keverd bele a mungóbabcsírát.
A mungóbabcsírát csak a végén add hozzá, hogy ropogós maradjon.
Tálalás előtt szórd meg pirított földimogyoróval, zöldhagymával és chilipehellyel.
A földimogyorót pirítsd meg serpenyőben vagy sütőben, hogy intenzívebb legyen az íze. A chilipehely mennyiségét ízlés szerint adagold.
Tálald forrón, friss lime szeletekkel kísérve.
A lime frissességét kiemelheted, ha tálalás előtt kicsit megnyomkodod a szeleteket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.