Pad Thai rizstésztával lime szeletekkel tálalva

Pad Thai rizstésztával

A Pad Thai története a 20. század elején kezdődött Thaiföldön, amikor a thai kormány népszerűsíteni kezdte a nemzeti ételeket. Ez az ínycsiklandó fogás hamar nemzetközi hírnévre tett szert. Az étel alapja a rizstészta, amelyet tamarind paszta, halszósz és pirított földimogyoró tesz egyedivé. Tökéletes választás azok számára, akik szeretik a pikáns és édes ízek harmóniáját.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizstészta
200 g Tofu
150 g Garnélarák
100 g Mungóbabcsíra
2 db Tojás
3 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
3 ek. Halszósz
2 ek. Tamarind paszta
2 ek. Barna cukor
3 ek. Napraforgóolaj
1 csipet
50 g Pirított földimogyoró
2 szál Zöldhagyma
1 tk. Chilipehely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a rizstésztát meleg vízbe 15 percig, hogy megpuhuljon, majd szűrd le.

    Ne áztasd túl a tésztát, mert akkor túlságosan puha lesz és könnyen eltörik a serpenyőben.

    2

    Aprítsd fel a fokhagymát és a vöröshagymát. Vágd kockára a tofut és szeleteld fel a zöldhagymát.

    A fokhagymát érdemes minél apróbbra vágni, hogy jobban kiadja az ízét.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a tofut aranybarnára, majd tedd félre.

    A tofu pirításához használj magas hőfokot, hogy ropogós legyen, de ne égjen meg.

    4

    Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a garnélarákot, amíg rózsaszín nem lesz, majd tedd félre.

    A garnélarákot ne süsd túl, mert akkor rágós lesz. Amint rózsaszín, vedd ki a serpenyőből.

    5

    Pirítsd meg a fokhagymát és vöröshagymát, majd add hozzá a beáztatott rizstésztát.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad az ételnek.

    6

    Öntsd hozzá a halszószt, tamarind pasztát és a barna cukrot, majd keverd alaposan, hogy a tészta felszívja az ízeket.

    A tamarind paszta mennyiségét ízlés szerint változtathatod, attól függően, hogy mennyire savanykás ízt szeretnél.

    7

    Toljuk a tésztát a serpenyő egyik oldalára, és üsd a tojásokat a másik oldalára. Kevergetve süsd meg, majd keverd a tésztához.

    Fontos, hogy a tojást külön süsd meg, mielőtt a tésztához kevered, így nem lesz nyers íze.

    8

    Add vissza a serpenyőbe a tofut és a garnélarákot, majd keverd bele a mungóbabcsírát.

    A mungóbabcsírát csak a végén add hozzá, hogy ropogós maradjon.

    9

    Tálalás előtt szórd meg pirított földimogyoróval, zöldhagymával és chilipehellyel.

    A földimogyorót pirítsd meg serpenyőben vagy sütőben, hogy intenzívebb legyen az íze. A chilipehely mennyiségét ízlés szerint adagold.

    10

    Tálald forrón, friss lime szeletekkel kísérve.

    A lime frissességét kiemelheted, ha tálalás előtt kicsit megnyomkodod a szeleteket.