Vegán padlizsán muszaka bulgurral tálalva

Padlizsán muszaka bulgurral

A padlizsán muszaka bulgurral egy izgalmas és egészséges változata a klasszikus görög ételnek. Az édes paradicsomszósz és a fűszeres bulgur tökéletes harmóniát alkot a puha padlizsánnal. Ez a vegán recept remek választás azok számára, akik szeretnék az autentikus ízeket könnyedebbé és táplálóbbá tenni. Tökéletes vacsorára, különleges alkalmakra vagy egyszerű hétköznapokra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Padlizsán
200 g Bulgur
400 ml Paradicsomszósz
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Oregánó
1 tk. Bazsalikom
0.5 tk. Fahéj
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
300 ml Vegán besamelmártás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt vágd vékony szeletekre, sózd be, és hagyd állni 15 percig, hogy a keserű íz eltűnjön. Ezután töröld szárazra.

    A sózás segít eltávolítani a felesleges nedvességet és a keserű ízt a padlizsánból. Alaposan töröld szárazra a szeleteket papírtörlővel, mielőtt pirítod őket.

    2

    Hevíts fel egy serpenyőt, és pirítsd meg a padlizsánszeleteket mindkét oldalukon 2-3 percig olívaolajon, majd tedd félre.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert a padlizsán nem fog szépen megpirulni. Inkább több részletben süsd meg. Ha nincs serpenyőd, a padlizsánt sütőben is megsütheted.

    3

    Főzd meg a bulgurt a csomagoláson található utasítás szerint, majd keverd össze egy kis sóval és borssal.

    A bulgurt főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy ne legyen ragacsos. A főzővízbe tehetsz egy kevés zöldségleveskockát is a gazdagabb ízért.

    4

    Egy másik serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon. Add hozzá a paradicsomszószt, oregánót, bazsalikomot és fahéjat. Főzd 10 percig közepes lángon.

    A fahéj egy különleges ízt ad a szósznak, de ha nem szereted, elhagyhatod. Használhatsz friss vagy szárított fűszernövényeket is.

    5

    Egy sütőtálba rétegezd a padlizsánt, a bulgurt és a paradicsomszószt. Ismételd meg a rétegezést, amíg az alapanyagok elfogynak.

    A rétegezésnél figyelj arra, hogy az utolsó réteg paradicsomszósz legyen, hogy a muszaka ne száradjon ki a sütőben.

    6

    Öntsd a tetejére a vegán besamelmártást, és simítsd el egyenletesen.

    Győződj meg róla, hogy a besamelmártás elég sűrű ahhoz, hogy ne folyjon szét a sütés során. Ha túl híg, főzd tovább egy kicsit.

    7

    Előmelegített sütőben, 180°C-on süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

    A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj oda, hogy a teteje ne égjen meg. Ha szükséges, takard le alufóliával a sütés utolsó 10 percében.