Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Szurkáld meg a padlizsánokat villával, majd süsd őket 30-40 percig, amíg teljesen megpuhulnak.
A villával való megszurkálás segít, hogy a gőz távozzon a padlizsánból, és ne robbanjon fel a sütőben. A sütési idő a padlizsán méretétől függ, ellenőrizd, hogy teljesen puha-e.
Vedd ki a megsült padlizsánokat, hagyd kicsit hűlni, majd kanalazd ki a belsejüket egy tálba.
A padlizsán belseje forró lehet, ezért érdemes kicsit hűlni hagyni, mielőtt kikanalazod. Ha nagyon égett a héja, azt ne kanalazd bele a krémbe.
Adj hozzá zúzott fokhagymát, tahinit, citromlevet, olívaolajat, sót és borsot, majd botmixerrel vagy villával pépesítsd sima krémes állagúra.
A tahini minősége nagyban befolyásolja a krém ízét, válassz jó minőségű tahinit. Ha nincs botmixer, villával is pépesítheted, de akkor kicsit darabosabb lesz.
Szeleteld fel a paradicsomot, uborkát és piros hagymát vékony karikákra.
A zöldségeket vágd vékonyra, hogy könnyen elférjenek a pitában, és ne legyenek túl dominánsak az ízek.
Melegítsd elő a pita kenyeret egy serpenyőben vagy sütőben, hogy kissé ropogós legyen.
A pitát ne melegítsd túl sokáig, mert kiszáradhat. Csak annyira, hogy rugalmas és kissé ropogós legyen.
A meleg piták belsejét kend meg bőségesen a friss padlizsánkrémmel.
A padlizsánkrémet vastagon kend a pitába, hogy minden falatban érezhető legyen az íze.
Helyezd a pita belsejébe a szeletelt paradicsomot, uborkát és piros hagymát.
A zöldségeket egyenletesen oszlasd el a pitában, hogy minden falatban legyen belőlük.
Szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel, és opcionálisan locsold meg egy kevés extra olívaolajjal.
A petrezselyem frissességet ad a pitának. Az extra olívaolaj még gazdagabbá teszi az ízeket.
Hajtsd össze a pitát, és azonnal tálald.
Azonnal tálald, amíg a pita még meleg és a zöldségek frissek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.