A burgonyákat hámozd meg, és vágd őket apró kockákra. A kockákat főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhulnak, majd törd össze őket egy villával.
A burgonyát nem szükséges túl pürésíteni, legyenek benne kisebb darabok, hogy a pakora textúrája változatos maradjon.
A csicseriborsó lisztet tedd egy tálba, majd add hozzá a garam masalát, köményt, chili port, sót és borsot. Keverd össze jól.
A csicseriborsó liszt egy különleges ízt ad az ételnek, de ha nem találsz ilyet, használhatsz sima búzalisztet is, de az ízvilág más lesz.
A tálba tedd a főtt, törött burgonyát, majd adj hozzá apróra vágott fokhagymát és friss koriandert. Keverd jól össze.
A koriander frissebb ízt ad a pakorának, és a fűszeres töltelékhez tökéletesen illik.
A keverékhez adj hozzá annyi vizet, hogy egy sűrű, de formálható masszát kapj.
Ne adj túl sok vizet, hogy a massza ne legyen túl híg, mert akkor nem fog összeállni jól a pakora.
A masszát formázz kis golyókká vagy lapos korongokká, és forró olívaolajban süsd őket aranybarnára és ropogósra.
A pakorákat ne tedd túl zsúfoltan a serpenyőbe, hogy egyenletesen süljenek.
A kész pakorákat szedd ki az olajból, tedd papírtörlőre, hogy eltávolítsd a felesleges olajat, majd tálald melegen.
A pakorákat frissen tálalva a legfinomabbak, és különféle mártogatósokkal, mint például joghurtos szósz vagy chutney, tökéletes étel lesz belőlük.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.