Mossuk meg alaposan a spenótot, majd vágjuk apró darabokra.
A spenótot ne hagyjuk nagyobb levelekben, hogy könnyebben elvegyüljön a tésztában.
Egy tálban keverjük össze a csicseriborsó lisztet, rizslisztet, a fűszereket (kummint, koriandert, kurkumát, chili port) és a sót.
A rizsliszt segít abban, hogy a pakora ropogós legyen.
Adjuk hozzá az apróra vágott spenótot, a reszelt gyömbért, az apróra vágott fokhagymát és egy kevés vizet.
A tésztának sűrűnek kell lennie, hogy jól tapadjon a zöldségekre.
Keverjük jól össze, hogy a spenót és a fűszerkeverék jól elvegyüljön a lisztes masszában.
Ha a massza túl híg, adjunk hozzá egy kis csicseriborsó lisztet, hogy könnyebben formálható legyen.
Melegítsük fel az olajat egy mély serpenyőben közepes hőmérsékletre. Kanállal formázzunk kis adagokat a tésztából, és helyezzük őket az olajba.
A megfelelő olajhőmérséklet segít abban, hogy a pakorák kívül ropogósak legyenek, de belül puha maradjanak.
Süssük a pakorákat 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós lesz.
Ne süssük túl, mert akkor a pakora kemény lesz. Inkább ellenőrizzük a hőmérsékletet és szükség esetén csökkentsük.
Vegyük ki a pakorákat az olajból, és helyezzük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.
A papírtörlő segít abban, hogy a pakorák ne legyenek túl zsírosak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.