Pakora spenóttal, aranybarna és ropogós falatkák tálalva

Pakora spenóttal

A Pakora spenóttal egy ínycsiklandó indiai étel, amely a hagyományos pakorák friss, zöldséges változata. A pakora a csicseriborsó lisztből készült tésztából készül, ami biztosítja, hogy a falatok kívül ropogósak, belül pedig puha és ínycsiklandóak legyenek. A spenót hozzáadása egy friss ízt és szép színt ad az ételnek. Ez az étel tökéletes választás, ha egy könnyű és ínycsiklandó ételt szeretnél készíteni vendégvárásra vagy egy hétköznapi étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Chickpea flour
50 g Rice flour
100 g Spinach
1 tk. Cumin seeds
1 tk. Coriander powder
0.5 tk. Turmeric powder
0.5 tk. Chili powder
2 cm Ginger
2 clove Garlic
1 tk. Salt
100 ml Water
150 ml Oil (for frying)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Mossuk meg alaposan a spenótot, majd vágjuk apró darabokra.

    A spenótot ne hagyjuk nagyobb levelekben, hogy könnyebben elvegyüljön a tésztában.

    2

    Egy tálban keverjük össze a csicseriborsó lisztet, rizslisztet, a fűszereket (kummint, koriandert, kurkumát, chili port) és a sót.

    A rizsliszt segít abban, hogy a pakora ropogós legyen.

    3

    Adjuk hozzá az apróra vágott spenótot, a reszelt gyömbért, az apróra vágott fokhagymát és egy kevés vizet.

    A tésztának sűrűnek kell lennie, hogy jól tapadjon a zöldségekre.

    4

    Keverjük jól össze, hogy a spenót és a fűszerkeverék jól elvegyüljön a lisztes masszában.

    Ha a massza túl híg, adjunk hozzá egy kis csicseriborsó lisztet, hogy könnyebben formálható legyen.

    5

    Melegítsük fel az olajat egy mély serpenyőben közepes hőmérsékletre. Kanállal formázzunk kis adagokat a tésztából, és helyezzük őket az olajba.

    A megfelelő olajhőmérséklet segít abban, hogy a pakorák kívül ropogósak legyenek, de belül puha maradjanak.

    6

    Süssük a pakorákat 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    Ne süssük túl, mert akkor a pakora kemény lesz. Inkább ellenőrizzük a hőmérsékletet és szükség esetén csökkentsük.

    7

    Vegyük ki a pakorákat az olajból, és helyezzük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.

    A papírtörlő segít abban, hogy a pakorák ne legyenek túl zsírosak.