Frissen sült palacsinta buci

Palacsinta Buci

A palacsinta az egyik legismertebb és legkedveltebb tésztaféle világszerte, amelyet számtalan módon variálhatunk. Az édes és puha amerikai palacsinta receptjéből inspirálódva született meg a palacsinta buci, amely tökéletes alapja lehet reggeliknek vagy akár sós szendvicseknek is. Képzeld el, ahogy a frissen sült palacsinta bucik illata betölti a konyhát, miközben kívül aranybarnára sülnek, belül pedig lágyan omlósak maradnak. Az elkészítés egyik titka a tészta megfelelő sűrűsége, amely biztosítja, hogy a bucik könnyűek és puhábbak maradjanak, mint a hagyományos palacsinta. Ezzel a recepttel garantáltan egyedi és ízletes bucikat készíthetsz, amelyek minden étkezést feldobnak!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzaliszt
250 ml Tej
2 db Tojás
30 g Vaj
20 g Cukor
5 g Sütőpor
5 g
5 ml Vaníliakivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis lábasban olvaszd fel a vajat, majd hagyd kihűlni.

    A vajat mikróban is felolvaszthatod, csak figyelj, hogy ne forrósítsd túl.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót.

    A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy a palacsinta még könnyebb és levegősebb legyen.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és a vaníliakivonatot.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a palacsinta könnyű és levegős legyen. Használhatsz robotgépet is a felveréshez.

    4

    Öntsd a tojásos keveréket a száraz hozzávalókhoz, majd keverd csomómentesre.

    A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak, különben a palacsinta rágós lehet.

    5

    Add hozzá az olvasztott vajat, és keverd simára a tésztát.

    A vajat ne forrón add hozzá, mert a tojás kicsapódhat. A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg a csomók eltűnnek.

    6

    Melegítsd elő a palacsintasütőt, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.

    A palacsintasütőnek elég forrónak kell lennie, de ne füstöljön.

    7

    Önts egy adag tésztát a serpenyőbe, és süsd aranybarnára mindkét oldalán, körülbelül 2-3 perc alatt.

    A palacsintát akkor fordítsd meg, amikor a tetején buborékok jelennek meg, és az alja már aranybarna.

    8

    Helyezd a kész palacsinta bucikat rácsra hűlni. Ismételd meg a maradék tésztával.

    A palacsintákat egymásra is rakhatod, de akkor kicsit puhábbak lesznek.

    9

    Tálald frissen, vagy töltsd meg kedvenc szendvics hozzávalóiddal.

    A palacsintákat egymásra helyezve tartsd melegen, amíg az összes elkészül. Ha szendvicsként tálalod, használj friss zöldségeket és fehérjedús feltéteket.