Palak paneer citromlével, friss korianderrel tálalva

Palak Paneer citromlével

A Palak Paneer egy tradicionális indiai étel, amely a zöld spenót és a paneer (indiai sajt) gazdag ízét ötvözi. Az étel gyakran szerepel az indiai étkezéseken, mivel tápláló és finom. A citromlé hozzáadása egy frissítő hatást biztosít, miközben a koriander segít kiemelni az étel fűszeres ízvilágát. Az étel egy igazi kedvenc, amely könnyedén elkészíthető és remek választás vegetáriánus étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Palak (spenót)
200 g Paneer (indiai sajt)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss gyömbér
1 tk. Cumin (kömény)
1 tk. Kurkumapor (turmeric)
1 tk.
1 ág Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A spenótot alaposan mosd meg, majd tedd forró vízbe egy percig, hogy gyorsan blanszírozd. Ezután tedd hideg vízbe, hogy megtartja a színét, és finoman aprítsd fel.

    A spenót blanszírozása előtt ne hagyd sokáig a vízben, mert elveszítheti a friss zöld színét.

    2

    A paneert vágd kisebb kockákra. Ha nem találsz paneert, készíthetsz helyette otthon is sajtot, de használhatsz egy másik típusú kemény sajtot is.

    A paneer nem olvad el, így tökéletesen megtartja formáját a főzés során.

    3

    A hagymát vágd finomra, és egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert keserűvé válhat, ha égni kezd.

    4

    Add hozzá az aprított fokhagymát, gyömbért, köményt és kurkumát, és pirítsd még 1-2 percig, hogy a fűszerek kiadják az aromáikat.

    A fűszereket közepes lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg, így megőrzi az ízüket.

    5

    Most add hozzá az aprított spenótot a serpenyőbe, és keverd össze a fűszerekkel. Főzd 5-7 percig, hogy a spenót teljesen megpuhuljon.

    Ha túl sűrű lenne, egy kis vizet is adhatunk hozzá, hogy könnyebb legyen keverni.

    6

    Tedd bele a paneer kockákat, és óvatosan keverd össze, hogy a fűszeres spenótot jól magába szívja a sajt.

    A paneert ne keverd túl erősen, mert könnyen széttörhet.

    7

    Öntsd rá a citromlevet és a friss koriandert, és tálald melegen.

    A citromlé friss ízt ad a palak paneernek, és a koriander segít kiemelni az ízeket.