Palak paneer gyömbérrel tálalva, friss spenóttal és fűszeres paneer kockákkal

Palak paneer gyömbérrel

A Palak paneer egy hagyományos indiai étel, amelyben a friss spenót és a fűszeres paneer egyesül egy gazdag és tápláló curry-ben. A gyömbér hozzáadása frissítő ízt ad az ételnek, miközben a paneer, a friss sajt, gazdag textúrát biztosít. Ez az étel tökéletes választás vegetáriánus étkezéshez, és rendkívül népszerű a dél-ázsiai konyhában. A Palak paneer gyömbérrel egy egyszerű, de ínycsiklandó étel, amely a tradicionális indiai ízeket hozza el minden étkező számára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss spenót
300 g Paneer
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 tk. Garam masala
1 tk. Kömény
1 tk.
100 ml Tejszín
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paneert vágd fel kisebb kockákra. A hagymát, fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd aprítsd fel.

    A paneer érdemes egy kicsit megpirítani, hogy még ízletesebb legyen a végén.

    2

    A spenótot alaposan mosd meg, majd egy nagy lábasban, kevés vízzel párold meg, amíg meg nem puhul. Miután megpuhult, szűrd le, és tedd félre.

    A spenótot ne párold túl, mert elveszítheti a friss zöld ízét és tápanyagtartalmát.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd őket 5 percig, amíg illatosak lesznek.

    A hagyma és a fokhagyma pirítása segít kiemelni az ízeket, és egy kellemes alapot ad a levesnek.

    4

    Add hozzá a garam masalát és a köményt, majd keverd el jól. Add hozzá a párolt spenótot, és főzd együtt 5 percig.

    A garam masala egy indiai fűszerkeverék, amely a curry alapízeinek egyik legfontosabb összetevője.

    5

    A végén add hozzá a tejszínt és a sült paneert, majd alaposan keverd össze. Főzd még 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A tejszín lágyítja a curry ízét, így egy krémes, gazdag textúrát ad a végső ételnek.

    6

    Tálald forrón, friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége tökéletesen kiegészíti az étel gazdag ízvilágát.