Palappam kókusztejjel, frissen sült, puha és ínycsiklandó

Palappam

A palappam egy klasszikus dél-indiai étel, amely gyakran kísérője a fűszeres curry-knek. Az étel gyökerei a kerala-i és tamil konyhában találhatók. A puha, könnyed tészta kókusztejjel és rizsliszttel készül, ami a palappamot különlegessé teszi. Technikai tanács: A tészta pihentetése segíti a legjobb textúra elérését, így ne hagyd ki ezt a lépést. A palappam ideális választás lehet egy indiai étkezéshez, vagy egy különleges reggelihez. Variálhatod friss zöldségekkel vagy akár édes töltelékkel is, ha egy másfajta ízélményre vágysz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Rizsliszt
300 ml Kókusztej
1 ek. Élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
50 ml Meleg víz
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A meleg vízben oldd fel az élesztőt és a cukrot, majd hagyd pihenni 10 percig, amíg habosodik. Ez segít aktiválni az élesztőt.

    Ha az élesztő nem habosodik, akkor valószínűleg túl meleg volt a víz, vagy az élesztő nem friss.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a rizslisztet, a sót, és öntsd hozzá a kókusztejet. Add hozzá az élesztős keveréket is, majd keverd össze az összes hozzávalót egy sima tésztává.

    Ügyelj arra, hogy a tészta ne legyen túl sűrű. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a tészta lágy legyen.

    3

    Fedd le a tálat egy konyharuhával, és hagyd pihenni 1-2 órát, amíg a tészta megkel és buborékos lesz.

    A pihenés során a tészta könnyen megkel. Ha nincs sok időd, melegebb helyen gyorsabban is kelhet.

    4

    Melegíts egy palacsinta sütőt vagy wokot közepes hőmérsékletre, és kenj meg egy kevés olajjal. Amikor a serpenyő már felmelegedett, önts bele egy merőkanálnyi tésztát.

    A palappam sütéséhez fontos, hogy a serpenyő elég forró legyen, de ne füstöljön. Ha túl alacsony a hőmérséklet, nem kelnek meg szépen.

    5

    Forgasd meg a serpenyőt, hogy a tészta egyenletesen szétterüljön, és a tészta szélei elkezdjenek felpuffadni.

    Ha a palappam szélei nem emelkednek fel, próbálj meg egy kicsit több tésztát önteni, vagy magasabb hőfokon sütni.

    6

    Pár perc után a palappam teteje száraz és könnyedén elválik a serpenyőtől. Ekkor tálald melegen.

    A palappamot a legjobb azonnal tálalni, mert frissen az igazi. Tálalhatod curryvel vagy kókuszos szószokkal is.