Paleo croissant tálalva

Paleo croissant

A croissant a francia pékségek egyik legismertebb süteménye, amelyet számtalan variációban elkészíthetünk. A paleo croissant egy egészségesebb változata ennek a klasszikus péksüteménynek, amely gluténmentes, tejmentes és teljesen paleo-barát alapanyagokból készül. A mandulaliszt és a tápiókaliszt kombinációja könnyű, ropogós tésztát eredményez, míg a töltelék étcsokoládéval és dióval gazdagítja az ízvilágot. Kiváló választás azok számára, akik egy egészségesebb, természetes összetevőkből készült croissantot keresnek, amely bűntudat nélkül élvezhető.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 38 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Mandulaliszt
100 g Tápiókaliszt
80 g Kókuszolaj
2 db Tojás
50 ml Kókusztej
40 g Méz
10 g Sütőpor (paleo)
80 g Étcsokoládé (paleo)
30 g Darált dió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése biztosítja, hogy a croissantok egyenletesen süljenek meg.

    2

    Egy tálban keverd össze a mandulalisztet, a tápiókalisztet és a sütőport, hogy egy egyenletes lisztkeveréket kapj.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.

    3

    Add hozzá a kókuszolajat, a mézet, a kókusztejet és a tojásokat, majd keverd addig, amíg egy lágy, de formázható tésztát kapsz.

    A kókuszolaj legyen folyékony, de ne forró, hogy ne főzze meg a tojásokat. A tészta állaga a liszt minőségétől függően változhat, szükség esetén adj hozzá egy kevés lisztet vagy kókusztejet.

    4

    A tésztát nyújtsd ki sütőpapíron kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A sütőpapír megkönnyíti a tészta feltekerését és áthelyezését a tepsire. A háromszögek egyenlő mérete biztosítja, hogy a croissantok egyenletesen süljenek.

    5

    A háromszögek szélesebb végére kanalazz egy kevés apróra vágott paleo étcsokoládét és darált diót, majd tekerd fel croissant formára.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben. A tésztát szorosan tekerd fel, hogy a croissantok megtartsák a formájukat.

    6

    Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyd pihenni 10 percig a sütés előtt.

    A pihentetés segít a croissantoknak, hogy még egy kicsit megkeljenek, és lazábbak legyenek.

    7

    Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    Figyeld a croissantokat sütés közben, mert a sütési idő a sütőtől függően változhat. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    8

    Ha kihűltek, szórd meg őrölt dióval, és már tálalhatod is.

    A dió helyett használhatsz más paleo-kompatibilis feltéteket is, például kókuszreszeléket vagy kakaóport.