Először készítsd el az élesztőt: egy tálban keverd el a meleg vizet és a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.
Fontos, hogy a víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A cukor segíti az élesztő aktiválódását.
Közben egy nagy tálban keverd össze a paleo lisztkeveréket és a sót. Amikor az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.
A paleo lisztkeverékek eltérőek lehetnek, ezért figyelj a tészta állagára. Ha túl száraz, adj hozzá egy kis vizet, ha túl ragacsos, akkor egy kevés lisztet.
A tésztát pihentesd letakarva 1 órán át, hogy megkeljen. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25°C.
A tésztát meleg helyen keleszd, például a sütő közelében, vagy egy enyhén melegített sütőben. A letakarás megakadályozza, hogy a tészta kiszáradjon.
Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és óvatosan nyújtsd ki egy téglalap alakú formára.
A paleo tészták általában kevésbé rugalmasak, mint a hagyományos lisztből készült tészták, ezért óvatosan nyújtsd, nehogy elszakadjon.
A tésztára szórd rá a friss rozmaringot és locsold meg olívaolajjal.
A rozmaring helyett használhatsz más fűszereket is, például kakukkfüvet, oreganót vagy bazsalikomot. A lényeg, hogy friss legyen.
Hagyjuk a tésztát még 15 percig pihenni, majd süsd előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.
Figyeld a sütőt, mert a paleo lisztkeverékek gyorsabban sülhetnek. Ha a teteje túl hamar barnul, takard le alufóliával.
Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.
A focaccia frissen a legfinomabb, de másnap is fogyasztható. Tárolhatod légmentesen záródó dobozban.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.