A kókuszlisztet, sütőport, fokhagyma port és sót tedd egy nagy tálba, majd keverd össze.
A kókuszliszt nagyon sok folyadékot szív magába, ezért a receptben szereplő folyadékmennyiséget pontosan kell tartani.
A tojásokat válaszd szét, és a fehérjéket verd fel habbá, a sárgákat add hozzá a száraz hozzávalókhoz.
A tojásfehérjét kemény habbá verd, mert ez adja a focaccia könnyedségét.
Öntsd hozzá az olívaolajat a tojássárgákhoz, majd alaposan keverd el.
Érdemes a tojásokat szobahőmérsékletűre melegíteni, így könnyebben emulgeálódik az olaj.
A tojásfehérjét óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy a hab ne esszen össze.
A tojásfehérjét több részletben, óvatosan forgasd a tésztába, hogy a hab ne törjön össze. Ez biztosítja a focaccia levegősségét.
A tésztát öntsd egy olívaolajjal kikent tepsibe, és egyenletesen simítsd el.
Használj kisebb méretű tepsit, hogy a focaccia vastagabb legyen.
A rozmaringot apróra vágva szórd a tészta tetejére.
Sópehely is kerülhet a tetejére a még karakteresebb ízért.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.
A kókuszlisztből készült tészták könnyen megégnek, ezért figyelj a sütési időre.
Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.
A kókuszlisztes focaccia kissé morzsolódhat, de ez nem befolyásolja az ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.