Paleo perec tálalva

Paleo perec

A paleo perec egy nagyszerű alternatíva a hagyományos péksüteményekkel szemben, amelyek tele vannak finomított liszttel és cukorral. A paleo diéta alapelvei szerint a természetes, tiszta összetevőkre összpontosítunk, így a mandulaliszt és a kókuszolaj a legjobb választás. Az első paleo perec receptek az egészségtudatos étkezés előretörésével váltak népszerűvé, és ma már sokan élvezik az alternatív, gluténmentes finomságokat. Ez a recept tökéletes azok számára, akik egészségesebben szeretnének nassolni, miközben megtartják a klasszikus péksütemények ízét és állagát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Mandulaliszt
40 g Kókuszolaj
1 db Tojás
1 csipet Himalája só
1 tk. Szódabikarbóna
1 tk. Almaecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: olvaszd meg a kókuszolajat egy kis lábasban, és hagyd hűlni, míg elkészíted a többi hozzávalót.

    A kókuszolaj ne legyen túl forró, amikor a többi hozzávalóhoz adod, mert a tojás megfőhet benne.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a mandulalisztet, szódabikarbónát és a sót.

    A mandulalisztet érdemes átszitálni, hogy ne legyenek benne csomók, így egyenletesebb lesz a tészta.

    3

    A lisztes keverékhez add hozzá a tojást, a megolvadt kókuszolajat és az almaecetet. Kézzel vagy egy fakanállal gyúrd össze a tésztát, amíg egynemű, rugalmas tésztát kapsz.

    Az almaecet segít a tésztának összeállni és enyhébb ízt ad a perecnek. Ne hagyd ki, ha lehet!

    4

    Formálj a tésztából kis golyókat, majd egyenként nyújtsd őket hosszú rudakká. A rudakat formázd perecekké, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tészta könnyen ragadhat, ezért érdemes enyhén mandulaliszttel meghinteni a munkafelületet.

    5

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses funkciónál 160°C). Sütés előtt, ha szeretnéd, megkenheted a pereceket egy felvert tojással a fényesebb, aranybarna szín eléréséhez.

    A tojással való megkenés opcionális, de szebb színt ad a pereceknek. Ha nincs tojás, egy kis kókusztejjel is megkenheted.

    6

    Süsd a pereceket 15-20 percig, amíg aranybarnák lesznek. Figyelj rá, hogy ne égjenek meg! Amint kész, vedd ki a sütőből, és hagyd őket hűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj oda a perecekre, és ha túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hőfokot vagy takard le alufóliával.