Pandoro dióval, olasz édes sütemény friss dióval és porcukorral

Pandoro dióval

A pandoro egy klasszikus olasz édesség, amelyet hagyományosan az ünnepek idején készítenek. Eredetileg Veronából származik, és híres puha, szivacsos állagáról. A dióval készített változata különleges, gazdag ízt ad a süteménynek, miközben a frissítő porcukor díszíti. A pandoro dióval tökéletes választás ünnepi desszertnek, és elbűvöli vendégeinket minden alkalommal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
150 g Cukor
100 g Dió
25 g Friss élesztő
150 ml Tej
2 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
100 g Vaj
1 csipet
1 ek. Rum

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A langyos tejben oldd fel az élesztőt és a cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy felfusson.

    A langyos tej segíti az élesztő gyorsabb aktiválódását, biztosítva a tészta jó kelését.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, vaníliás cukrot és sót.

    A lisztet szitáld át, hogy elkerüld a csomókat, és könnyedebb tésztát kapj.

    3

    Add hozzá az élesztős keveréket, a tojásokat és a rumot, majd dolgozd össze a tésztát.

    Az élesztős tészta alapját a fokozatos keverés biztosítja, ami a legjobb eredményhez vezet.

    4

    A tésztát gyúrd össze, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd hagyd kelni egy órán keresztül, amíg a térfogata megduplázódik.

    Ne siesd el a kelesztést, mert a hosszú kelési idő gazdagabb és pufferáltabb tésztát eredményez.

    5

    Miután megkelt, add hozzá a felolvasztott vajat, és jól dolgozd bele a tésztába.

    A vaj segít, hogy a pandoro lágy és levegős maradjon.

    6

    Formázz belőle egy kis gömböt, majd helyezd egy jól vajazott pandoro formába, és hagyd ismét kelni egy órát.

    A formának jól ki kell töltenie a tésztát, hogy egyenletesen süljön meg.

    7

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, majd süsd a pandorót 40-45 percig, amíg aranybarnára sül.

    Ha a teteje túl gyorsan pirul, takard le egy fóliával, hogy ne égjen meg.

    8

    Amikor kész, hagyd hűlni, majd szórd meg dióval és porcukorral.

    A dió extra textúrát és ízt ad, míg a porcukor dekoratívan megszépíti a desszertet.