A langyos tejben oldd fel az élesztőt és a cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy felfusson.
A langyos tej segíti az élesztő gyorsabb aktiválódását, biztosítva a tészta jó kelését.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, vaníliás cukrot és sót.
A lisztet szitáld át, hogy elkerüld a csomókat, és könnyedebb tésztát kapj.
Add hozzá az élesztős keveréket, a tojásokat és a rumot, majd dolgozd össze a tésztát.
Az élesztős tészta alapját a fokozatos keverés biztosítja, ami a legjobb eredményhez vezet.
A tésztát gyúrd össze, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd hagyd kelni egy órán keresztül, amíg a térfogata megduplázódik.
Ne siesd el a kelesztést, mert a hosszú kelési idő gazdagabb és pufferáltabb tésztát eredményez.
Miután megkelt, add hozzá a felolvasztott vajat, és jól dolgozd bele a tésztába.
A vaj segít, hogy a pandoro lágy és levegős maradjon.
Formázz belőle egy kis gömböt, majd helyezd egy jól vajazott pandoro formába, és hagyd ismét kelni egy órát.
A formának jól ki kell töltenie a tésztát, hogy egyenletesen süljön meg.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, majd süsd a pandorót 40-45 percig, amíg aranybarnára sül.
Ha a teteje túl gyorsan pirul, takard le egy fóliával, hogy ne égjen meg.
Amikor kész, hagyd hűlni, majd szórd meg dióval és porcukorral.
A dió extra textúrát és ízt ad, míg a porcukor dekoratívan megszépíti a desszertet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.