Az epreket mosd meg, vágd fel kisebb darabokra, és egy tálban szórd meg a cukorral. Hagyjuk pihenni 10-15 percig, hogy a leve kioldódjon.
Az eper frissessége alapvetően meghatározza a krém ízét, így fontos, hogy jó minőségű érett gyümölcsöt válassz.
A mascarponét tedd egy tálba, add hozzá a vaníliás cukrot és a citromlevet, majd keverd simára.
A mascarpone krémes állaga segít abban, hogy a krém könnyen kenhető legyen, és az ízek jól összeérjenek.
A tejszínt verd fel kemény habbá, és óvatosan keverd össze a mascarponéval.
A tejszínhab felverésekor ügyelj arra, hogy ne verj túl keményre, hogy megmaradjon a könnyed állag.
A krémhez add hozzá az előkészített epret, és óvatosan keverd bele a krémbe.
Ha a krém túl sűrű, egy kevés tejszínnel hígíthatod, hogy könnyebben elkenhető legyen.
A panettonét szeleteld fel, és egy tányérra rendezd el a szeleteket.
A panettone frissessége fontos, de a szeleteknek érdemes egy kicsit megszáradniuk, hogy ne legyenek túl lágyak.
A panettone szeleteket kend meg a kész eperkrémmel, és szórd meg reszelt csokoládéval.
A csokoládé gazdag ízt ad a desszertnek, és remekül illik az epres krémhez.
Tálald az elkészült panettonét azonnal, és élvezd a friss, krémes ízeket.
A panettone epres krémmel remek választás ünnepi desszertként vagy egy különleges reggelihez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.