Panettone epres krémmel, frissen tálalva

Panettone epres krémmel

A panettone egy hagyományos olasz édesség, amelyet leginkább karácsonykor és újévkor fogyasztanak. A friss, édes panettone tökéletes alapot ad a különböző krémekhez és gyümölcsökhöz. Az epres krémmel készült verzió különleges frissességet és gazdag ízt kínál, amely ideális desszert bármilyen alkalomra. Az olasz konyha és a friss, szezonális hozzávalók kombinációja igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 db Panettone
300 ml Tejszín
200 g Eper
250 g Mascarpone
50 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
1 ek. Citromlé
50 g Fekete csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az epreket mosd meg, vágd fel kisebb darabokra, és egy tálban szórd meg a cukorral. Hagyjuk pihenni 10-15 percig, hogy a leve kioldódjon.

    Az eper frissessége alapvetően meghatározza a krém ízét, így fontos, hogy jó minőségű érett gyümölcsöt válassz.

    2

    A mascarponét tedd egy tálba, add hozzá a vaníliás cukrot és a citromlevet, majd keverd simára.

    A mascarpone krémes állaga segít abban, hogy a krém könnyen kenhető legyen, és az ízek jól összeérjenek.

    3

    A tejszínt verd fel kemény habbá, és óvatosan keverd össze a mascarponéval.

    A tejszínhab felverésekor ügyelj arra, hogy ne verj túl keményre, hogy megmaradjon a könnyed állag.

    4

    A krémhez add hozzá az előkészített epret, és óvatosan keverd bele a krémbe.

    Ha a krém túl sűrű, egy kevés tejszínnel hígíthatod, hogy könnyebben elkenhető legyen.

    5

    A panettonét szeleteld fel, és egy tányérra rendezd el a szeleteket.

    A panettone frissessége fontos, de a szeleteknek érdemes egy kicsit megszáradniuk, hogy ne legyenek túl lágyak.

    6

    A panettone szeleteket kend meg a kész eperkrémmel, és szórd meg reszelt csokoládéval.

    A csokoládé gazdag ízt ad a desszertnek, és remekül illik az epres krémhez.

    7

    Tálald az elkészült panettonét azonnal, és élvezd a friss, krémes ízeket.

    A panettone epres krémmel remek választás ünnepi desszertként vagy egy különleges reggelihez.