Pani puri joghurtos töltelékkel, friss korianderrel díszítve

Pani puri joghurtos töltelékkel

A Pani Puri egy klasszikus indiai street food, amelyet az egész országban árulnak az utcákon. A kis, ropogós golyókat hagyományosan vízzel és különféle fűszeres töltelékekkel tálalják, de a joghurtos változat különösen frissítő és könnyed. A joghurtos töltelék, a fűszeres burgonyával kombinálva, egy új szintre emeli ezt a tradicionális ételt. A Pani Puri története évtizedekre nyúlik vissza, és az indiai konyha egyik legkedveltebb étkezése.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Puri (kis golyók)
2 db Főtt burgonya
1 db Címeres hagyma
1 ek. Friss koriander
100 g Joghurt
0.5 tk. Chili por
0.5 tk. Fahéj por
1 tk.
1 ek. Tamari vagy sima szójaszósz
1 ek. Friss lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt burgonyát pürésítsd, és keverd össze az apróra vágott hagymával és korianderrel.

    A burgonyát érdemes nem túl pépesíteni, hogy néhány darabka textúrája megmaradjon.

    2

    A joghurtot egy kis tálban keverd össze a chili porral, fahéjjal, sóval, szójaszószsal és lime levével.

    A joghurtos tölteléket készítheted kissé krémesebbre, ha szükséges egy kis vízzel hígítod.

    3

    A puri golyókat óvatosan készítsd elő úgy, hogy egy kis nyílást csinálsz bennük, hogy könnyen megtölthesd őket.

    Ügyelj arra, hogy ne törjön el a puri, mert akkor a töltelék ki fog folyni.

    4

    Minden puri közepébe tölts egy kanál burgonyás keveréket, majd kanalazd rá a joghurtos szószt.

    Ha szeretnéd, a joghurtos töltelékbe egy kis extra zöld chilit is adhatsz a pikáns ízért.

    5

    Tálald az elkészített Pani purit friss korianderrel díszítve.

    Friss koriander helyett petrezselyem is használható, ha nem kedveled a koriander ízét.