Panikeke szamoai palacsinta tálalva

Panikeke

A Panikeke egy hagyományos szamoai palacsinta, amelyet gyakran reggelire vagy gyors desszertként fogyasztanak. Ez az egyszerű fánkszerű finomság a 20. század elején vált népszerűvé Szamoán, ahol a helyi piacokon és utcai árusoknál is könnyedén megtalálható. A tésztája könnyű, belül puha, kívül ropogós, és általában mézzel vagy cukorral tálalják. A Panikeke tökéletes választás egy gyors és finom édesség elkészítéséhez, amelyet az egész család élvezhet. Próbáld ki ezt az egyszerű receptet, és fedezd fel Szamoa egyik kedvenc édességét!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
50 g Cukor
10 g Sütőpor
1 csipet
2 db Tojás
180 ml Tej
5 ml Vaníliakivonat
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és a sót.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    2

    Egy másik edényben verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és a vaníliakivonatot, majd jól keverd össze.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a Panikekék könnyűek legyenek.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a szárazhoz, és keverd simára, amíg egy sűrű tésztát nem kapsz. Ne keverd túl, mert az befolyásolhatja a végső textúrát.

    A túlkeverés glutént szabadít fel a lisztből, ami kemény Panikekéket eredményez. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy eltűnnek.

    4

    Egy mély serpenyőben vagy edényben forrósítsd fel az olajat közepesen magas hőmérsékletre (kb. 170°C).

    Az olaj hőmérsékletének ellenőrzéséhez használj konyhai hőmérőt. Ha nincs, dobj egy kis darab tésztát az olajba. Ha azonnal elkezd sisteregni és aranybarnára sülni, akkor jó a hőmérséklet.

    5

    Kanállal adagold a tésztát az olajba, és süsd aranybarnára, kb. 2-3 perc alatt oldalanként. Ne zsúfold túl az edényt, hogy a Panikekék egyenletesen süljenek.

    A Panikekéknek elég helyet kell hagyni, hogy szabadon úszkáljanak az olajban. Ha túl sok van egyszerre, az olaj hőmérséklete lecsökken, és a Panikekék megszívják magukat olajjal.

    6

    Szedd ki őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassák.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a Panikekék nem lesznek zsírosak.

    7

    Melegen tálald, akár porcukorral, mézzel vagy gyümölcsökkel.

    A Panikekék a legfinomabbak frissen, melegen. Kínálhatsz hozzájuk különböző feltéteket, hogy mindenki megtalálja a kedvencét.