A főtt rizst helyezd egy mély tálba, majd öntsd fel a vízzel. Takarva hagyd állni szobahőmérsékleten 8–12 órán át (legjobb, ha egy éjszakán át pihen).
Használj üveg vagy kerámia edényt, ne műanyagot – az jobban szellőzik, és nem veszi át a szagokat.
Másnap reggel öntsd le a felesleges vizet, majd keverd össze a kissé savanykás, pihentetett rizst a természetes joghurttal.
A joghurt enyhíti a rizs fermentált ízét – használj teljes zsírtartalmú, sűrű állagút a legjobb eredményért.
A zöld chilit vágd apróra, a vöröshagymát szeleteld vékonyra. Ezeket szórd a rizs-joghurt keverékre, majd keverd össze.
Ha kevésbé csípősen szeretnéd, távolítsd el a chili magját mielőtt aprítod.
Egy kis serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd dobd bele a mustármagot. Amint pattogni kezd, azonnal öntsd a rizs tetejére, hogy aromás ízt adjon az ételnek.
Vigyázz, ne égesd meg a mustármagot – amint pattog, azonnal húzd le a tűzről!
Tálald a panta bhatot frissen, hidegen. Akár önmagában is fogyasztható, de jól illik mellé főtt tojás, grillezett zöldség vagy sült padlizsán is.
Fogyasztás előtt hűtsd be pár percre, ha frissítőbb hatást szeretnél a melegebb napokon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.