Pap fokhagymás szósszal, tálalva friss petrezselyemmel

Pap fokhagymás szósszal

A paprika fokhagymás szósszal egy egyszerű, de rendkívül ínycsiklandó étel, amelyet a magyar konyhában gyakran tálalnak főételként vagy köretként. A fokhagyma és paprika kombinációja gazdag, ízletes ízt ad az ételnek, és az egyszerű elkészítése miatt gyorsan készíthető el. A tejszín adja az ételnek a krémes állagot, és a petrezselyem frissessége kiemeli az ízeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Paprika
4 gerezd Fokhagyma
100 ml Tejszín
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paprikákat mosd meg, vágd félbe, és távolítsd el a magokat. Szeleteld fel őket vékony csíkokra.

    A paprika szép, színes csíkokra vágva tálalva nemcsak finom, hanem vonzó is.

    2

    A fokhagymát tisztítsd meg, és apróra vágd.

    A fokhagyma ízesíti az ételt, de ügyelj rá, hogy ne vágd túl apróra, hogy ne legyen túl intenzív az íze.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd tedd bele a felvágott paprikát és fokhagymát. Pirítsd őket közepes lángon 5-7 percig, amíg a paprika megpuhul és enyhén karamellizálódik.

    Ne keverd túl gyakran a paprikát, hogy szép kérget kapjon. A fokhagyma gyorsan megpirul, ezért ne hagyd túl sokáig a serpenyőben.

    4

    Adj hozzá tejszínt, sót és borsot, majd főzd tovább 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A tejszín krémessé teszi az ételt, de ha sűrűbb szószt szeretnél, főzd tovább néhány percig.

    5

    Tálald a fokhagymás paprikát friss petrezselyemmel díszítve.

    A friss petrezselyem frissességet ad a fogásnak és szép színt ad a tálalásnak.