A paprikákat mosd meg, vágd félbe, és távolítsd el a magokat. Szeleteld fel őket vékony csíkokra.
A paprika szép, színes csíkokra vágva tálalva nemcsak finom, hanem vonzó is.
A fokhagymát tisztítsd meg, és apróra vágd.
A fokhagyma ízesíti az ételt, de ügyelj rá, hogy ne vágd túl apróra, hogy ne legyen túl intenzív az íze.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd tedd bele a felvágott paprikát és fokhagymát. Pirítsd őket közepes lángon 5-7 percig, amíg a paprika megpuhul és enyhén karamellizálódik.
Ne keverd túl gyakran a paprikát, hogy szép kérget kapjon. A fokhagyma gyorsan megpirul, ezért ne hagyd túl sokáig a serpenyőben.
Adj hozzá tejszínt, sót és borsot, majd főzd tovább 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A tejszín krémessé teszi az ételt, de ha sűrűbb szószt szeretnél, főzd tovább néhány percig.
Tálald a fokhagymás paprikát friss petrezselyemmel díszítve.
A friss petrezselyem frissességet ad a fogásnak és szép színt ad a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.